Dauwtraproeien 2015

Dauwtraptocht Dauwtrap2015 1 

 

Veel te vroeg, geheel tegen elk "vrije-dag-principe" in, opstaan om op tijd bij het botenhuis te zijn. Een twintigtal Isala-leden in verschillende generaties clubkleding: geel, blauw en fluorescerend, laten met elkaar de boten te water.
Koninklijk vaart de Aalscholver als tweede boot weg, nadat de Topper vooruit ging, om ons op te vangen in Gorssel. Eigenlijk hoort er een bloemenboog boven de tweepersoons stuurbank, als over een bruidspaar!

Pieter blaast de toeter en daar gaan we!

 

Voor het eerst verder de wereld in dan de kom vlak na het kanaal, gaan wij, vers Kanaalgestuurden mee de grote IJssel af! Langs de ooievaars, zo'n 28 broedende paren, langs een ingepakt Nijenbeek, langs het Gat van Gorssel en dan landen bij de Kribbe. Dolkleppen los en voor je het weet liggen de boten in het gras tussen de drie boten van Daventria. Zij gingen al even na zes uur op pad om ons aan de oever te treffen.

 

Dauwtrap2015 2Aan lange tafels wacht ons een overheerlijk dauwtrapontbijt en vertelt de regionale ooievaarkenner bij uitstek, Henk Hietbrink, het verhaal van 100 jaar ooievaars in Nederland. Ons land kent nu weer 800 broedende paren en een keur aan ooievaarsanekdotes.


Groot applaus voor Peggy bij dit jubileumontbijt  ”100 jaar Isala toerroeien”. Van Pieter krijgt ze als onze eigen ongekroonde koningin van de IJssel een ”Only for Royals” kussen, opdat ze ons nog lang mag aansturen op  de mooiste rivier van Nederland … Peggy, bedankt !!

 

De terugtocht was, voor ons beginners best een eind, maar geheel voldaan haalden we het met gemak, de spieren gesterkt!
Met dank voor de voortreffelijke organisatie aan Pieter, Henny en andere actievelingen: op naar de volgende tocht!

Dauwtrap2015 3

 

Clarien Veltkamp en Ineke van Vlimmeren

 

Bekijk hier meer foto's van deze tocht.