Dauwtraproeien 2014

Dauwtrappen naar Wilp - 28 mei 2014 

 

Nadat woensdagmiddag voor de Hemelvaart ons dauwtrapstrandje bij Wilp stenenvrij gemaakt was met de hark en de bezem, werd de bezem achtergelaten als herkenbaar baken voor de aanlanding in de vroege ochtend.
Toen wel bleek dat het water alweer gestegen was, na al de regen die eerder gevallen was. Het omringende grasland was in de vroege ochtend zo nat dat het dauwtrappen ook echt dauwtrappen was en de natte voeten later moesten worden afgedroogd, op het droge fietspad naar het Museumcafé.

Bij De Kribbe stond een hemels ontbijtbuffet voor ons klaar. Maar er stond meer klaar, namelijk een nieuw gebouwd botenhuis als uitbreiding van het Museum, alwaar over een week de befaamde roeiboot van het Dommerholts Veer tussen Gorsel en Wilp zijn laatste rustplaats zal krijgen met een uitgebreide beschrijving van de staat van dienst ... Een mooie locatie voor onze groepsfoto.

De Dauwtraptocht werd gemaakt met steeds 5 roeiers en fietsers, heen en terug, zodat ieder naar eigen vermogen kon fietsen en roeien.

Pieter Arkesteijn

Klik hier voor foto's.