Dauwtraproeien

Elk jaar op Hemelvaartsdag staat bij Isala op de roeikalender ‘dauwtraproeien’. Een apart fenomeen. Hoe kun je dauwtrappen met een roeiboot? Nou, heel fraai en het is genieten.

Om 07.00 uur gingen de eerste boten te water. Poeh… wat vroeg, maar mooi!!!! Met een rustig gangetje gleden we naar Wilp. Wat een prachtige dag en wat is het heerlijk om zo vroeg al in de boot te kunnen zitten en te genieten van onze mooie IJssel. Langs de ooievaars met jongen nog op het nest, glad water, geen ander bootverkeer. Wat wil je nu nog meer op zo’n dag?
DauwtraptochtWe hebben genoten van de trip naar ‘’de Kribbe’’ aan de Weerdse weg 6a in Wilp, waren benieuwd hoe zo een landing langs de IJssel nou zou gaan. Wel, op z’n Isalaans. dauwtraptocht2016.250pxEr stonden vele spierballen om ons uit de boot en zonder schade op het land te helpen. Gewoon, omdat we bij Isala elkaar altijd helpen, zeker bij een landing aan de IJssel. En koud dat het water was ... Dank dus aan degenen die ons opvingen en onze boot uit het water hielpen tillen. Na een fantastisch ontbijt werden we getrakteerd op een zeer interessante lezing over de geschiedenis van de IJssel en daaraan verbonden de weidevogels langs de IJssel. We kregen weer hulp om onze boot goed te waren te laten. Tussen opstomende vrachtboten roeiden we naar ons vertrouwde thuisgebied rondom Zutphen.

Foto’s zijn er genoeg om te bezien hoe we ons hebben geamuseerd en ingespannen. Wil je volgend jaar ook mee doen? Vergeet niet op tijd in te schrijven. Het is fantastisch….. dat kun je alleen maar begrijpen als je op dat tijdstip in het jaar meedoet met deze tocht. Het is ook heel leuk om anderen van Isala (en Daventria!) waar je anders minder mee optrekt, beter te leren kennen!

Pieter, Ton, Maatje en Hennie… alweer bedankt voor de organisatie en prachtige wijze waarop wij allemaal iedere keer weer de geschiedenis en het heden 'ervaren'.

Annegaaike en Marie-JoséKlik hier voor meer foto's