Dauwroeitocht 2012

Dauwroeitocht 2012 

 

Dauwroeitocht 2012 1’s Morgens vroeg zo rond 6.30 uur werden we verwelkomd met een lekker kopje koffie of thee om toch nog even iets wakkerder te worden.

 

De boten in het water, hesjes en zwemvesten aan (voor sommige roeiers ook handig)  en op weg naar de Kribbe waar een hemels ontbijt op ons stond te wachten.

 

Wat een prachtig weer hadden we, dauw op
’t water, een rustig voortkabbelende IJssel en veel bekijks van de ooievaars van uit de bomen. Dit laatste was wederzijds, wat een mooi gezicht al die nesten bij elkaar in de bomen langs de rivier. Even laten lopen en er rustig langs dobberen!

 

Aan gekomen bij het pontje de boten op het droge gelegd en de voeten weer lekker droog (bij het uitstappen allemaal natte voeten) in de schoenen, en we gingen door het hoge natte gras richting ons ontbijt.

 

Lekker buiten genietend van de zon hebben we er prima  gegeten, als of we ons in de HEMEL bevonden. Maar ja, aan alles komt een eind en we moesten toch ook weer terug. Door ’t natte gras naar de boten en tegen de stroom in huiswaarts. 

 

Dauwroeitocht 2012 2Het werd al wat drukker op de IJssel met scheepvaart. En ja hoor daar kwam in de verte  een cruiseboot aan gevaren. We werden door de kapitein met Vader Jacob verwelkomd. Even zwaaien en onze weg weer vervolgen.

 

Bij Isala aangekomen de boten eruit en even schoonspoelen. Hoe moeilijk kan het zijn? Helaas was voor ondergetekende de steiger net ietsje te kort, zodoende belannde ik in het water. Terecht: “Loop nooit achteruit op een steiger.”

 

Het was een prachtige tocht, voor volgend jaar een aanrader!

Christine Lammers