Cottwich Almelo Regatta 2014

Onze damesroeiploeg bestaat uit zeven dames. Dat is wat groot voor een wedstrijdploeg. Maar met het botenbestand van Isala is daar altijd wel een mouw aan te passen. Als een deel van de ploeg in de gladde vier roeit, kunnen de overige roeiers in tweetjes roeien. Zo hebben Loes Hiddink en ik afgelopen jaar regelmatig het roeien in de Stern kunnen oefenen, onder het coachend oog van Frank.

 

Een deel van de ploeg schreef zich onder de naam 'Zeg maar Els’ in voor de IJsselregatta 2014 en zo paste het mooi dat Loes en ik de Cottwich Almelo Regatta gingen roeien. Voor het eerst een wedstrijd in een twee. Samen met mijn trouwe roeimaatje waarmee ik al ruim tien jaar roei.

Wendy, Vera, Inge en Lingkan hielden op 14 september de eer van Isala hoog door blik te trekken bij de IJsselregatta. Van harte gefeliciteerd, maar nu moesten wij de 21ste aan de bak …

 

Relaxt ochtendprogramma 

De wedstrijd heeft een ontspannen sfeer. Relaxte muziek klinkt uit de boxen. De boten hoeven niet ver getild te worden en de kleedkamers zijn ruim. De wedstrijd is op het Twentekanaal. 5 kilometer rechtdoor. Een wedstrijdtraject dat geen extra studie nodig heeft.

 

CottwAlmelo 2014 1 

In het ochtendblok starten drie nummers waaraan Isala meedoet. Een van de deelnemende ploegen is de combinatieformatie heren van Naarden/Isala/De Ank, in het nummer boord vier ongestuurd (V4-). De verwachtingen van deze ploeg zijn hoog. Aan boord zitten twee clubkampioenen. Dennis Vermeij (RV Naarden en tevens voormalig Isala-lid) is de dag ervoor clubkampioen bij RV Naarden geworden. Wim ter Beek was al eerder dit jaar clubkampioen bij Isala. Deze sterke formatie start met startnummer 1, en heeft dus geen last van vuil water van een voorganger. Daar had ik mijn geld wel op in durven zetten. Maar goed dat ik dat niet gedaan heb ...

 

CottwAlmelo 2014 2Peter van Wilgen, Douwe Schuringa, Jan Ambergen en Marcel Bisseling gaan in het veld V4* overduidelijk voor de prijs voor de best geklede stuur. Sebastiaan van den Worm stapt met zijn nette schoenen en keurige overhemd in de Stormvogel en stuurt hen naar een tweede plek. 

 

Lex Emsbroek en Frank Posthuma starten tenslotte in het ochtendblok in de dubbel twee.

 CottwAlmelo 2014 3

Wedstrijdspanning 

 

Het tweede blok mogen wij het water op. Ook tijdens het oproeien blijft de sfeer rustig. Ach, wat kan ons gebeuren. Voor het eerst in een twee is het toch altijd een persoonlijk record. Het is vooral belangrijk om uit het riet te blijven en de finish te halen.

 

Als wij mogen starten, slaat de sfeer om. De ontspannen gemoedstoestand is nu ingespannen en fanatiek. Wij doen ons best om de boot zo veel mogelijk snelheid te geven. "Niet hakken!", hoor ik onze coach Frank roepen vanaf de kant. De harde tegenwind maakt het roeien zwaar. Het kanaal is recht maar wij maken een paar bochten. Het voetstuurtje is niet onze vriend vandaag. Regelmatig gaan wij op de wal af waardoor er bijgestuurd moet worden. Hierdoor roeien wij een wedstrijd met een paar extra meters. Toch lukt het ons om onze voorlopers in te halen. Zo snel de concurrenten in onze ooghoeken verschijnen, worden we extra fanatiek.

 

Als de finish dichtbij komt hoor ik Loes roepen: "Eindsprint!". Ik wist niet dat het er nog in zat maar ik heb het eruit geperst. Moe maar tevreden komen wij over de finish. Geroeid voor wat we waard zijn.

 

Hidde Seckel en Sebastiaan roeien in dit tweede blok ook mee, beide in de skiff.

 

Isala-blik 

Op de uitslagenlijst zien we na afloop dat de prestatie van Frank en Lex in het veld VF2x goed is voor blik. De eer van Isala is hooggehouden. Frank en Lex, van harte gefeliciteerd!

 

Wij zijn op tijd terug in Zutphen. Er is nog steeds veel wind. Om de boten goed terug bij het botenhuis te krijgen begeleiden we ze aan een touwtje naar het vlot.

 

De boten krijgen komende weken even rust. Vanwege de aanleg van de nieuwe vlotten kan er komende weken niet geroeid worden. De roeiers zullen echter weinig rust krijgen. Er moet hard gewerkt worden om de vlotten snel te vervangen zodat de roeistop bij Isala niet te lang duurt.

 

Saskia Bruil

 

Nieuws: Cottwich Almelo Regatta - Blik voor Isala 

 

Bekijk hier de foto's.

 

Bekijk hier de uitslag.