Gouden tips van de professionele coach

20201003-coachdag-300pxGevorderde gladde roeiers bij Isala willen graag met begeleiding van een professionele coach werken aan de roeitechniek. Dat was direct duidelijk toen de inschrijving voor de coachdag voor gevorderden heel snel vol liep. Een coachdag waarbij alle deelnemers twee keer roeien. Tijdens de eerste keer op het water wordt je al gecoacht en worden de video-opnames gemaakt. Die opnames worden in het botenhuis besproken en vervolgens ga je met de tips, aandachtspunten en oefeningen opnieuw het water op om ze direct in praktijk te brengen. Volgens ervaren coaches is dit de meest zinvolle manier van coachen.

Zaterdag 3 oktober begon de dag met prachtig roeiweer. De volgboot lag al snel klaar naast het vlot. Frank en Chris hadden zich aangemeld om de volgboot te besturen en als Isala-coach ook te leren van de ingehuurde professionele coach.

Rond 08:30 uur meldde coach Lars Hoeksel zich. Hij kreeg geen tijd om zich voor te stellen. Iedereen wilde direct het water op en aan de slag.

Na de eerste sessie op het water hoorden wij op het vlot dat er al deelnemers waren die  de dag al helemaal de moeite waard vonden omdat ze al een gouden tip hadden gekregen. De video-analyse in het nieuwe botenhuis was interessant. Ook om te luisteren naar de inzichten van Lars bij de andere deelnemers. Fijn om te horen was ook dat Lars al veel goeds zag in de roeihaal bij Isala-leden. En voor iedere deelnemers was een interessant punt om aandacht aan te besteden. Daar kwamen weer mooie oefeningen en aanwijzingen uit om tijdens de tweede roeisessie aan te werken.  

Vol enthousiasme ging iedereen weer het water op voor het tweede roeiblok.

De dag vloog om en zelfs de roeiers uit het laatste blok aan het eind van de middag, die nat regenden, kwamen blij de boot uit. 

Bij de deelnemers onderling was ook een goede sfeer. Het was gezellig en iedereen was enthousiast. Dat blijkt ook uit de evaluatieformulieren die zijn ingevuld. Deze coachdag krijgt zonder uitzondering een positieve beoordeling. 

Er wordt nu nagedacht over een vervolg. Hoe kunnen wij dit een vervolg geven en wanneer wij dit aanbieden aan de rest van de gevorderde gladde roeiers bij Isala? En kan dit structureel worden aangeboden?

Heb je ideeën? Laat het weten aan Inge Wilms