Clubkampioenschappen

Dit jaar waren de clubkampioenschappen weer ouderwets gezellig. Vorig jaar konden de clubkampioenschappen helaas niet door gaan vanwege de lage waterstand. Dit jaar waren de omstandigheden uitstekend. Genoeg water en prima weer om een goede prestatie neer te zetten. Dit jaar extra gedenkwaardig, omdat dit de laatste clubkampioenschappen in ons oude vertrouwde boten huis zijn.

deelnemersclubdag250pxVoor mij persoonlijk een déjà VU met eerdere edities. Veel bekende gezichten van zowel deelnemers, als vrijwilligers. Daarnaast waren er ook nieuwe leden die mochten proeven van het wedstrijdroeien. Wat mij betreft een goede mix voor een geslaagde dag. Inge Wilms heeft het stokje van wedstrijdcommissaris met verve overgenomen van Colette. Alles liep op rolletjes. Dank zij de strakke hand van Marianne en tijdwaarnemers hoefde er tussen de heats niet op elkaar te worden gewacht. Aan de start wezen Joost en Jan de deelnemers op hun plek. Door hun fysiek hadden ze goed overzicht en durfde niemand ook maar iets te smokkelen op de finishlijn.

Dit jaar bestond het wedstrijdprogramma uit de volgende onderdelen
Mini-triatlon;
Wedstrijd met C-vieren;
Skiff-wedstrijd;

Het spits werd afgebeten door de mini-triatlon. Dit jaar met een iets andere opzet dan de eerste editie van 2 jaar geleden. Het onderdeel kon gelukkig doorgaan vanwege het minimale aantal deelnemers van 6, dit net werd gehaald dankzij Peter. Hij schreef zich op de valreep nog even in. Het onderdeel begon met een stukje hardlopen op de dijk, zwemmen in de haven rond een gele boei en vervolgens heen en weer skiffen in de haven. Als enige dame was Betty Smit een waardige tegenstander.

clubdagwinnaars250pxDaarna was het de beurt aan de wedstrijd met C-vieren. Elke ploeg roeide 2 heats in verschillende boten. De gedachte hiervan is dat verschillen zoveel mogelijk genivelleerd wordt. Bij een ploeg was het verschil zo groot, dat dit onmogelijk aan het materiaal te wijten viel. Of zit het bij sommige leden misschien tussen de oren dat een nieuwe boot per definitie sneller roeit.

Als hekkensluiter waren er de individuele wedstrijden in de skiff. Hoewel de uitslag te voorspellen was, lieten de deelnemers een spannend schouwspel zien. Joris Loefs was in dit onderdeel heer en meester. Hierbij liet hij roeiers als Douwe Schuringa en Wim ter Beek, die beslist verdienstelijk roeien, op behoorlijke achterstand. Alles bij elkaar waren er 2 gedeelde plekken van de 7 deelnemers.

Na de wedstrijd was er genoeg tijd om even bij te komen en met elkaar de wedstrijd na te bespreken. Daarna konden de deelnemers, vrijwilligers en aanhang genieten van de barbecue. Een buffet met heerlijke salades en toetjes, die door de vele vrijwilligers waren gemaakt. Het vlees werd met volle overgave door onze ‘huiskok’ Jac van Beek bereid. Al met al een zeer geslaagde middag.

Tot volgend jaar op het nieuwe botenhuis (of moeten we dit nog even bij de klankbordcommissie navragen?),

René Kooij

Kijk hier voor meer foto's