Clubkampioenschappen en 105 jarig bestaan ZVRV Isala

De clubkampioenschappen en het 105 jarig bestaan van ZVRV-ISALA op 27 augustus 2017.

Na de vele voorbereidingen van eenieder was het dan zover, de viering van het 105 jarig bestaan van ZVRV-ISALA gecombineerd met de clubkampioenschappen en een barbecue als afsluiting. Het weer zat de hele week al mee en gelukkig ook op deze dag. 's Ochtends werd er nog door een aantal leden geroeid en rond twaalf uur begonnen de roeiers al binnen 250px-8547te binnen te stromen en waren diverse leden al aan het werk.

Om 13.00 uur werden we welkom geheten door voorzitter Kees-Jan de Louw met aandacht voor het 100-jarig jubileum boek, het nieuwe botenhuis en voor Job de Wilde, die het langst lid is van de vereniging. De opening van het feest werd ingeluid met gebak en bubbels zonder alcohol.

Daarna kreeg wedstrijdcommissaris Colette Schelfhorst het woord; ze gaf een toelichting op het wedstrijdprogramma en verdere verloop van de dag. Gestart werd met een nieuw onderdeel voor de vereniging, de mini triatlon.

Hierbij moeten drie onderdelen - zwemmen, lopen en roeien - achterelkaar uitgevoerd worden in een zo kort mogelijke tijd. Vanaf het vlot moest naar het strand richting boom aan de overzijde gezwommen worden. Op het strand lagen je spullen dan klaar voor de loop. Via 250px-8553strand/weiland en de "kano hekjes" moest naar de ingang van ISALA worden gelopen. Daar werd de tijd stopgezet en in de dode tijd was gelegenheid om van kleding en/of schoeisel te wisselen en moest vlot naar de klaarliggende skiff gelopen worden. De bekende boom aan de overkant en een boei in het water voor het vlot vormde de start en finishlijn. Met vliegende start werd gestart en aan de andere zijde van de haven lag de tweede boei die aan bakboordzijde gerond moest worden en vandaar weer terug naar de finishlijn. Drie dames en drie heren hadden zich hiervoor opgegeven en om 13.30 klonk het startschot.

Startend vanaf het vlot ontstond al vrij snel de eerste verschillen door de ervaring van eenieder in de diverse onderdelen, geslacht en leeftijd. Het lopen ligt mij beter dan het zwemmen en gelukkig kon ik daar voordeel uit halen. Na het lopen even een duik in de kleedkamer en dan gauw de Fuut in en naar de startlijn. René Kooij en Peter van Wilgen en waren mijn mannelijke tegenstanders en ondanks het voordeel bij de start kwam René op de heenweg halverwege langszij en rondde als eerste de boei en ik als tweede. Peter begon ook al langzaam in te lopen en kwam bij de steiger langszij en met een laatste krachtsinspanning werd ik gelukkig toch nog derde. Bij de dames was de strijd tussen Inge Eppink en Saskia Bruil ook heel spannend met een verschil rond de 1,5 seconde.

250px-8270068Vervolgens gingen de C4-en van start.  Op het wedstrijdschema op het vlot konden de verschillende deelnemers zien wanneer en met wie ze moesten roeien en in welke boot. Qua materiaal was de indeling de Flamingo tegen de Visarend en de Zwaan tegen de Zilvermeeuw. Voor een indeling in bemanning wie tegen wie was wel inside information nodig om evenwichtige ploegen samen te stellen. Vanaf het vlot werd rustig naar de industriehaven geroeid en werd tijdens het oproeien even een of twee starts gemaakt om aan de nieuwe samenstelling in de boot te wennen. ½, ½, ¾, ¾, heel en strong schreeuwde de stuur dan door de boot. Aan het einde van de haven moest gekeerd worden en werden de boten door starter Peggy naar de startlijn geleid. Start klaar maken, start klaar, go!!, ging het dan. Bij de derde race werden vijf triatleten verdeeld over twee boten en verder aangevuld. Marjo Hendrix was onze stuur en Marja Wielaard stuurde de andere boot. Gelukkig was het windstil en konden de aanwijzingen van de starter over het water naar de sturen Marja en Marjo bij de start toch goed gehoord worden. Ik zat op slag en met ½, ½, ¾, ¾, heel gingen we van start aangemoedigd door de stuur, go, goed zo !!, we zijn halverwege, hou vol en dan hoor je ineens 29, wat zou dat zijn, de slagen en heeft hij nog tijd om de slagen te tellen, we zijn bijna bij de steiger, 27, ga door !! we liggen voor, hou vol, nog 5, 4..3..2..1 jee gewonnen! Na even te zijn bijgekomen en de ploeg gefeliciteerd te hebben roeien we voldaan naar het vlot. Zo, even pauze, maar niet voor iedereen, de volgende ploeg stond al weer klaar om in te stappen voor hun race. Iedereen deed fanatiek mee en de onderlinge verschillen in de races waren klein. Van de acht C4-races, dus 16 ploegen, met ervaren en minder ervaren (wedstrijd) roeiers  door elkaar, lagen de verschillen onderling tussen de halve en enkele seconden. Een knap staaltje goed indelingswerk van de wedstrijdcommissie en inzet van bemanning! Leuk ook om hier in de goede boten gezeten te hebben.

250px-8270088Het laatste wedstrijdonderdeel was skiff en hierin werden zes races gehouden. Ook hierbij waren sommige races erg spannend. Veel aspecten spelen een rol om in dit onderdeel een goede tijd neer te zetten. Hier was iedereen in zijn eigen klasse de beste.

Na alle races trok de wedstrijdcommissie zich terug voor de einduitslagen en ondertussen werden door velen de laatste voorbereidingen gelegd aan salades en installeerde Jacques de barbecue op het vlot.

Onder het genot van een drankje in de zon op het vlot en op het balkon hoorde eenieder de uitslagen van de prijsuitreiking aan. Bijna iedereen viel in de prijzen. René  Kooij als snelste heer en Inge Eppink als snelste dame op de triatlon. Bij de C4 waren er verschillende ploegen die een prijs wonnen in hun categorie en Sebastiaan van den Worm had de snelste tijd op het onderdeel skiff.

250px-8695Als laatste werd de beker uitgereikt en alhoewel eigenlijk iedereen een beker heeft verdiend voor zijn prestaties die dag ging de beker verrassend genoeg naar mij door mijn prestaties die dag en innovatieve actie op de triatlon. 

Er werd daarna nog gezellig daarna gekletst en op de uitslagenlijst*) gekeken naar ieders prestatie. Helaas was de internet box van de vereniging dit weekend stuk anders konden velen de video- beelden en finish foto's nog eens nakijken :). 

250px-3In het botenhuis waren inmiddels de vele salades en lekkernijen van iedereen uitgestald en was Jacques steeds druk in de weer om voor iedereen een heerlijk stukje vlees, vis of vega burger te bakken. Met een heerlijk afsluitend toetje kwam er een einde aan een mooie, zonnige en sportieve onderlinge wedstrijddag.

250px-8270107Er komt heel wat bij kijken om dit in goede banen te leiden. Dank allemaal voor jullie inzet, jullie hebben eigenlijk ook allemaal een beker verdiend!

Groet, Daan

Kijk hier voor beeldmateriaal van onze topfotografen!!

*) Uitslagenlijst

 

Triatlon

eindtijd

Inge Eppink

12.48.47

Saskia Bruil

12.49.93

Inge Wilms

13.11.96

Rene Kooij

11.26.85

Peter van Wilgen

11.39.10

Daan Moes

12.17.00

 

 

C4

Stuurboord

Bakboord

Flamingo

 

Visarend

 

Marja Wielaard

Jozien Verschoof

Chris Braun

Stefan Zwaferink

Stuur: Carla Maquelin

 

2.37.07

Marjo Hendriks

Adri Verwey

Hans Cornelissen

Hakke van Zwam

Stuur: Marian Cornelissen

2.33.08

Zwaan

 

Zeemeeuw

 

Marica Hofstede

Frank Postuma

Anja Peters

Wim Rutten

Stuur: Leo Kerklaan

 

2.33.92

Ineke van Vlimmeren

Sebastiaan van den Worm

Margriet Havinga

Pieter Boon

Stuur: Frans Boerman

2.30.20

Flamingo

 

Visarend

 

Saskia Bruil

Peter van Wilgen

Daan Moes

Steven den Besten

Stuur: Marjo Hendrikx

 

2.28.90

Inge Eppink

Rene Kooij

Nico Kok

Liesbeth den Teuling

Stuur: Marja Wielaard

2.34.90

Zwaan

 

Zeemeeuw

 

Frans Boerman

Carla Maquelin

Marian Cornelissen

Adri Verwey

Stuur: Marja Wielaard

 

2.55.00

Leo Kerklaan

Liesbeth den Teuling

Lex Emsbroek

Jozien Verschoof

Stuur:  Hans Cornelissen

2.46.86

Flamingo

 

Visarend

 

Peter van Wilgen

Hakke van Zwam

Sebastiaan van de Worm

Rene Kooij

Stuur: Marica Hofstede

 

2.16.29

Stefan Zwaferink

Wim Rutten

Pieter Boon

Frank Postuma

Stuur: Inge Wilms

2.16.80

C4-en  vervolg

 

Stuurboord

Bakboord

Zwaan

 

Zeemeeuw

 

Margriet Havinga

Steven den Besten

Adri Verwey

Leo Kerklaan

Stuur: Hakke van Zwam

245.38

Ineke Vlimmeren

Anja Peeters

Jozien verschoof

Lex Emsbroek

Stuur: Pieter Boon

2.41.49

Flamingo

 

Visarend

 

Saskia Bruil

Inge Eppink

Marica Hofstede

Carla Maquelin

Stuur: Nico Kok

 

2.36.79

Marja Wielaard

Inge Wilms

Marjo Hendrikx

Marian Cornelissen

Stuur: Daan Moes

2.32.76

Flamingo

 

Visarend

 

Frans Boerman

Leo Kerklaan

Daan Moes

Chris Braun

 

Stuur: Carla Macquelin

2.27.49

Lex Emsbroek

Job de Wilde

Nico Kok

Hans Cornelissen

 

Stuur: Maatje Jonkers

 

2.28.61

 

 

Skiff

stuurboord

bakboord

Inge Eppink

onbekend

Marica Hofstede

2.59.41

 

Pieter Boon

2.37.42

Rene Kooij

2.34.49

 

Saskia Bruil

2.41.59

Inge Wilms

3.17.64

 

stuurboord

bakboord

Hakke van Zwam

2.32.09

Peter van Wilgen

2.33.62

 

Lex Emsbroek

3.09.27

Steven den Besten

3.55.54

 

Sebastiaan van den Worm

2.10.74

Frank Postuma

2.30.96