Midweek bollentocht georganiseerd door de roeivereniging  Het Spaarne in Haarlem op woensdag 17 april 2024.

We ontdekten gaandeweg op Het Spaarne, dat de weersverwachting wel heel veel mooier leek dan we zouden meemaken. We werden hartelijk ontvangen door de Haarlemse toercommissie en na een kopje koffie, hielpen ze ons snel op weg in drie wherry’s met de nodige  aanwijzingen en een (niet zo duidelijke) kaart. Na een voorspoedig begin, werden we al snel overvallen door flinke regenbuien en later met zeer stevige hagelbuien. Maar: de prachtige, stralende wolkenluchten tussendoor, waren een lust voor het oog. De tocht naar de bollenvelden en de lunchplek bleek erg lang, te meer omdat we nergens een plekje konden vinden om te schuilen voor regen en hagel, maar ook om te kunnen wisselen. Halverwege had een wherry van ons, de hardnekkige pech dat een roeibankje niet goed functioneerde en na een telefoontje kwam er hulp vanuit Het Spaarne naar de Leidsevaart , waar zij toen roeiden, maar het was al laat …….zij kregen het advies om terug te roeien naar Het Spaarne..

Toen we bij de lunchplek aankwamen, werden we verwelkomd door de gastvrouw die ons geweldig hielp bij het uitstappen…. we waren zo door en door koud en daardoor zo vreselijk onhandig! Voor de warme soep en broodjes moesten we nog even hozen.
De terugtocht begonnen we ontspannen. Het weer was veel rustiger en we konden nu meer genieten van  de tulpen en de kleurenpracht op de velden… een feest. Het bleef op een buitje na, droog en de afstand was beduidend kleiner.
Bij aankomst werden we weer voortvarend geholpen met het opruimen van de boot. Voordat het diner, de Spaarne Hap, begon, bood Pieter met een kort dankwoord aan de voorzitter Dolf van de toercommissie een  kleurig bollenvelden-schilderij van Ton aan, na 15 jaar bollentochten neemt Dolf dit jaar afscheid van zijn toercommissie. Daarna konden we aan het diner.    
Gesterkt reden we naar huis met het gevoel dat we “moe maar voldaan”  toch een hele goeie dag hebben gehad.       

 

Klik hier voor de foto’s.                                                                                                                                    

Paulien Fontein