Biesboschtocht

VERSLAG TOERTOCHT DORDRECHT ZONDAG  3 JULI.

Met elf Isalanen (goed voor 3 boten) kwamen we om 10.00 aan bij De Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereniging. De regen kwam met bakken uit de lucht, maar we lieten ons niet uit het veld slaan. Buienradar had tenslotte mooi weer voorspeld in Dordrecht. We kregen koffie met koek, een korte briefing over mogelijke routes en mochten 3 prachtige wherry’s (2 antieke) meenemen uit het indrukwekkende en geavanceerde botenhuis. Toen de regen was opgehouden, staken we rond 11.00 met nog 17 andere boten van wal.

BiesboschtochtDe bedoeling was om als Isalanen bij elkaar te blijven. Als voormalig lid van De Koninklijke, kende Felix Dikken de Biesbosch goed. Hij zou die dag onze gids zijn. Maar bij een mooie aanlegplaats verloren we elkaar uit het oog. Niet uit het hart. In de late namiddag vonden we elkaar weer en wisselden we stoere verhalen uit over routes, afstanden en belevenissen: flinke stromingen plotseling in de andere richting, hoge aanlegplaatsen die we met gevaar voor eigen leven (en dat van anderen) veroverden, schildpadden op drijvende takken in de zon, onverstoorbaar rondzwemmende bevers, ongecontroleerd giechelende kanovaarsters , lieve mensen in fluisterboten met ontzag voor onze roeiprestaties, zeldzame ijsvogeltjes en meer. De Biesbosch leek wel een mangrovebos, vonden sommigen.                                                          

 

Na onze boten rond 17.00 weer veilig in de loods te hebben ondergebracht, genoten we op het terras van het prachtige uitzicht, zon, bier, wijn en een koud buffet met héééél veel groene salade.

 

Met bel en verve en een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht van Pieter Arkesteijn dankte Ton de Haas het Dordts comité voor de geslaagde organisatie.

 

Op de terugweg in de auto via de A15 langs de Betuwe, deelden we de nog overgebleven kersen, draaiden we raampjes open, kregen de slappe lach en gaven we het woord pit-stop een nieuwe betekenis.

 

Volgend jaar weer! Dank aan de toercommissie van Isala voor deze prachtige dag!

 

Elisa Olde Scholtenhuis

 

Meer foto's?