Amsterdam – toertocht 13 september 2023

Na aanvankelijk een wat regenachtige autorit naar Amsterdam, een prachtige zonnige roeitocht gemaakt door het oostelijk  havengebied  en de grachten van Amsterdam. Een absolute aanrader voor iedere toer roeier om eens mee te maken.

De tocht is uitgestippeld door Astrid Coppens, roei lid van de Amstel. Onder haar bezielende leiding en uitputtende uitleg, het oostelijk havengebied doorkruist. Ook veel informatie mee gekregen tijdens het roeien van Jan Kuiken, die het gebied goed kende omdat hij zijn jeugdjaren hier in dit gebied heeft doorgebracht. Zelfs geroeid door dit gebied vanuit een roeivereniging die niet meer bestaat.
Korte koffiepauze aan de Levantkade ter hoogte van restaurant Kanis. Van daar uit een kort wandelingetje, ook weer onder de bezielende leiding van Astrid, naar het KNSM eiland. Daar de iconische KZ-Kompaszaal bekeken. Deze zaal, uit 1956, is gevestigd in de voormalige vertrekhal van de Koninklijke Ned. Stoomboot Maatschappij. Een prachtige monumentale zaal met uitzicht op het IJ. Nu is deze zaal in gebruik voor feesten en partijen. Weer terug in de boten. Via Kattenburg terug  door steeds drukker wordende Amsterdamse grachten richting R&ZV de Amstel.

Bij De Amstel een prima Marokkaanse kip met frites gegeten en voldaan weer terug naar Zutphen.

Een fantastische zonnige, informatieve, sportieve en gezellige roeimiddag in Amsterdam.

Klik hier voor de foto’s.

 

Ton de Haas