Alphen aande Rijn 2015

Zonnige toertocht Alphen aan den Rijn

 

Alphen aan de Rijn 2015

Na een week met veel wind en regen was het opeens vrijdag 31 juli een mooie zonnige dag met een lekker temperatuurtje om te roeien. En net die dag vetrokken ’s ochtends al vroeg 10 roeiers vanaf het botenhuis om een dag te gaan roeien op de wateren rond Alphen aan den Rijn. Dat is nog eens planning!

 

Toen ik hoorde dat deze tocht gepland stond, wilde ik heel graag mee. In Alphen aan den Rijn heb ik 10 jaar gewoond en er daarvan ook 8 geroeid bij RV Alphen, de vereniging waar we te gast waren. Vergezeld door 4 Alphense roeiers gingen 2 C4-en en een wherry te water.  

 

Voor mij bekend roeiwater, maar hoe zat het ook al weer met de vaarregels en lichten bij de bruggen. Mogen we nu al wel of niet? Toch maar snel achter dat bootje aan nu de brug openstaat, dat scheelt toch weer bukken. Maar het dubbele rode licht betekende toch wel dat we even hadden moeten wachten, want net om de bocht en uit het zicht lagen de jachten, die van de andere kant door de brug wilden opvaren. Gelukkig waren alle schippers in vakantiestemming en met een beetje geduld en excuses onzerzijds kwam iedereen veilig erdoor.

 

Het was voor mij een feestje van herkenning. Want ook al is de IJssel de mooiste rivier van Nederland, het water rond Alphen geeft weer heel andere mogelijkheden om te roeien. Deze keer gingen we over het Aarkanaal naar de Drecht, langs rietkragen, waterlelies, polders,  mooie en minder mooie stulpjes (kwestie van smaak) en uiteindelijk het Braassemermeer over naar de Leidse vaart en weer terug via het Aarkanaal naar het botenhuis. Na een drankje, een hapje en een dankwoord voor de fijne ontvangst werd deze roeidag afgesloten. Het was een heerlijke dag!

 

Anke Nieuwland

 

Kijk hier voor meer foto's.