Rijn IJssel Marathon

zondag 9 juni 2024

 
Tijd
07:00 tot 20:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 22 maart 2024 t/m woensdag 24 april 2024
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 24 april 2024
Locatie
VADA Wageningen naar Isala Zutphen
Aantal deelnemers
minimaal 2, maximaal 52
Aantal beschikbare plaatsen
7
 

Deze tocht van 69 km wordt geroeid op de twee mooiste rivieren van Nederland: de Rijn en de IJssel. De start is bij Vada in Wageningen, de finish bij Isala in Zutphen. Onderweg zijn 6 wisselplaatsen.
De 69 kilometer kunnen integraal of in estafettevorm geroeid worden. Bij de estafette wisselen boot- en autobemanning elkaar af.

 

Het roeitraject: rond 8 uur vertrekken de eerste boten bij Vada in Wageningen en roeien we via de Rijn en het stuwcomplex in Driel langs Arnhem waar we vervolgens de Kop van de IJssel ronden. Als de stuwen bij Driel gesloten zijn, is er nauwelijks stroming in de Rijn. Daarna gaat het over de IJssel stroomafwaarts langs de Hondsbroekse Pleij, via Doesburg en Bronkhorst naar Zutphen. 
We sluiten de dag af met een Italiaans buffet op de benedenverdieping van ons botenhuis.

 

De voorbereidingen. Zoals altijd maken vele handen licht werk. Zeker omdat op zaterdag de hele botenloods leeg moet worden gemaakt en in te richten om alle roeiers na de tocht te ontvangen met een Italiaans buffet. Voor deze en andere voorbereidingen in de aanloop naar de RIJM rekenen we op de vrijwillige inzet van Isala-leden. Hierover communiceren we via een aparte Nieuwsflits.
Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij zaterdag 8 juni, zondag 9 juni en/of maandag 10 juni meehelpen met het klaarmaken en/of opruimen van de boten en het botenhuis.

 

De boten. De RIJM is een belangrijke Isala-verenigingsactiviteit. Alle C4-, C3- en C2-boten worden hiervoor gereserveerd. Vanaf zaterdag 8 juni, 9 uur kan er helemaal niet meer geroeid worden. De bootcapaciteit die we niet zelf gebruiken wordt in bruikleen gegeven aan de RIJM-organisatie, waarbij we ons baseren op het aantal aanmeldingen dat op 24 april binnen is.

Aanmeldprocedure bij Isala

Er wordt per boot een teamcaptain aangesteld, die de coördinatie van het team op zich neemt gedurende de tocht en het team te zijner tijd inschrijft op de RIJM-website. 

De aanmelding gaat in twee stappen.
1.         De individuele aanmelding via de toerroeikalender op de site (aanmelding in e-captain vanwege de incassomachtiging). Inschrijven kan tot en met 24 april.
2.         Vanaf 1 april hangen er lijsten in het botenhuis waarop je je voorkeur kunt aangeven voor team en boot en tevens aangeeft wie de voorgestelde teamcaptain kan zijn.
Ook individuele roeiers kunnen zich aanmelden. Zij worden, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, samengevoegd tot een team óf verdeeld over andere teams.

Definitieve toewijzing van boten gebeurt door de RIJM commissie, waarbij we zoveel mogelijk rekening zullen houden met de wensen van de deelnemers. Echter: als er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare roeibankjes, dan gelden de volgende ‘spelregels’:

  1. Eventueel wordt er geloot wie mee kunnen doen.
  2. Eventueel worden er roeiers toegevoegd aan teams zodat er maximale dubbele bootbezetting is.

Aanmeldprocedure bij RIJM website
Nadat de definitieve teams zijn gevormd, zal de RIJM-commissie aan de teamcaptains instructie geven over de aanmelding op de RIJM website.

 

Afmelding
Nadat de teams gevormd zijn en aangemeld bij de RIJM organisatie, zijn de teams zelf verantwoordelijk voor vervanging van eventuele uitvallers in de boot.

Roeiersbuffet voor niet-roeiers
Er is beperkt plaats voor introducés bij het buffet. De kosten zijn € 20,- per persoon. Meld introducés aan via de toerroeikalender.

  

Samenvatting

Wanneer: Zondag 9 juni.
Tijdstip: Vertrek rond 7.00 vanaf Isala, rond 8.00 uur bij VADA Wageningen, aankomst Zutphen ca. 17.00 uur.
Waar: De start is bij Vada in Wageningen; de finish bij Isala in Zutphen.
Afstand: 69 km.
Kosten deelname:  € 32,- per persoon. Dit is inclusief een Italiaanse roeiersmaaltijd en botenwagentoeslag. Incasso geschiedt via Isala-machtiging bij inschrijving.
Inschrijven: uiterlijk 24 april. Bij verhindering ná de sluitingsdatum worden de kosten doorberekend.
Autokosten: onderling verrekenen.
Minimale bevoegdheid: De tocht is geschikt voor roeiers met minimaal bevoegdheid Kanaalgestuurd en voldoende roeiconditie. Tenminste één lid van de bemanning dient IJsselgestuurd te hebben.
Beschikbaar om te helpen: van alle deelnemers wordt verwacht dat zij vóór en/of na de tocht assisteren bij de organisatie (denk daarbij aan: op/afriggeren bij Isala en/of Vada, botenhuis klaarmaken, opruimen etc.)

Op www.rijnijsselmarathon.nl vind je meer informatie over deze toertocht alsmede verhalen en foto's van voorgaande jaren.