Waar zijn de groene, oranje en rode roeiertjes gebleven?

Geplaatst op 09-01-2020  -  Categorie: Algemeen

VaarokeIedereen die regelmatig bij Isala roeit, is het waarschijnlijk opgevallen dat sinds een paar weken het gekleurde roeiertje niet meer op de website staat. Daarvoor is natuurlijk een reden, die we graag nader toelichten.

Veilig aan boord

Sta jij bewust stil bij je veiligheid voordat je aan boord stapt? Of vertrouw jij op het oordeel van een ander? 

Het is belangrijk dat je, voordat je de boot instapt, even kijkt naar de actuele omstandigheden en de weersverwachting. Dan weet je wat de situatie is en wordt, en kun je, zélf, een besluit nemen om wel of niet het water op te gaan. En als je het water opgaat, kun je zorgen voor de juiste voorzorgsmaatregelen, bijvoorbeeld door passende kleding aan te trekken.

VaarbewerktDe groene, oranje en rode roeiertjes leidden ertoe dat roeiers daarop vertrouwden. Maar het roeiertje klopte niet altijd. Het is in de praktijk niet altijd mogelijk om het roeiertje tijdig aan de actuele weersomstandigheden aan te passen. Het was niet voor iedereen duidelijk dat er ook nog altijd een eigen verantwoordelijkheid is om verder te kijken naar de omstandigheden en verwachtingen. Daarom hebben we besloten het roeiertje niet meer te gebruiken.

Wanneer wel of niet roeien?

Het Isala Boten- en Roeireglement geeft aan wanneer wel en wanneer niet geroeid mag worden. Dit hebben wij tijdens ALV's samen vastgesteld. Hier vind je een samenvatting hiervan. Het Boten- en Roeireglement is altijd leidend, en je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de toepassing van de afspraken uit het reglement bij je beslissing om het water op te gaan.

Is het roeiertje helemaal verdwenen?Vaarverbod

Nee, bij een volledig vaarverbod voor een langere periode zal het rode roeiertje nog steeds worden geplaatst.

Vragen hierover?

Heb je hierover vragen? Stel ze aan de veiligheidscommissie of het bestuur.

Wij wensen iedereen een veilige vaart!

Het bestuur