Zomertocht met de Dutchess

Geplaatst op 27-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Vandaag een vrijwel restrictieloze Zomertoertocht naar de Kribbe in Wilp. Prachtig weer én de almaar uitgestelde huldiging van onze Dutchess of the Sea Bela Evers kon eindelijk plaatsvinden.

Bela roeide in de versierde zeewherry Hint van en met Joost Dikken. Na de koffie met gebak mocht eerst Bela's man een fotografische herinnering in ontvangst nemen.

Bij het opruimen van het oude botenhuis was de Drietand gevonden waarmee vroeger de nieuwe leden werden opgenomen in de vereniging. Hoe passend dat Poseidons (Neptunus voor de Romeinen onder ons) attribuut kon worden uitgereikt aan onze oceaanroeister. Na aanvulling met een prachtige medaille alsmede een lauwerkrans (homemade by Maatje) vertelde Bela over haar ervaringen. Wij hoorden hoe diep ze onder de indruk was over wat ze hebben meegemaakt. Tegelijkertijd konden we ons er nauwelijks een voorstelling van maken.

Een ingelijste foto van de door Isala leden gesponsorde roeiriem 'in working condition' werd door Bela aangeboden. Er komt een plekje voor in ons botenhuis. Samen met de riem uiteraard! Tot slot vonden een paar heel bijzondere vogels hun weg van Pieter naar Bela en Maatje. Na enig geknutsel met opstellingen (met mondkapjes) het ultieme fotomoment (zonder mondkapjes): een groepsfoto van deze heel bijzondere, mooie, warme, gezellige, échte Isala tocht.

Van het avontuur van de Dutchess is een documentaire gemaakt. 

collagevoornb-wilpjuni850px

.