Voorjaars-ALV 2014

Geplaatst op 12-04-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Op vrijdagavond 11 april vond de voorjaars-ALV plaats.

 

De secretaris werkt het officiële verslag uit. Leden ontvangen via de nieuwsbrief bericht als het verslag van de ALV beschikbaar is. 

Hierbij de highlights van de avond die de redactie van een reporter ter plaatse heeft ontvangen.

 

  • Douwe Schuringa is benoemd tot nieuwe materiaalcommissaris. Een half uur in functie gaf hij een presentatie over de materiaalplannen, voortbouwend op die van zijn voorganger Jasper:
    • nieuw voorvlot: kosten vallen tegen, maar subsidie is aangevraagd;
    • de zijgevel aan de zuidkant van het botenhuis wordt vervangen.
  • Iedereen wordt opgeroepen om de fluorgele shirts te kopen bij Harbach en op deze manier te zorgen voor zichtbaarheid op het water. (zie ook de nieuwsflits die hierover verstuurd is).
  • Stefan Zwaferink gaf een presentatie over de nieuwe authorisaties bootgebruik. (C1-3 voor C-boten / B1-3 voor oarsboten / S1-4 voor skiff en gladde boten). Er ontstond onder de aanwezigen een verhitte discussie, waarna de categorieën C3 en S3 geschrapt werden. Dit onderwerp krijgt ongetwijfeld een vervolg.
  • Pieter Arkesteijn presenteert het toerroeien. Hij vraagt aandacht voor prioriteit voor verenigingsactiviteiten: als de Isala als vereniging een toertocht organiseert, mogen alle C-boten daarvoor worden ingezet, ook in het weekend. Dat kan betekenen dat er tijdens de activiteit geen C-boot beschikbaar is voor de 'thuisblijvers. De vergadering gaat akkoord met de volgende lijst activiteiten: Rijn-IJssel Marathon, Mosterdtocht, IJsselregatta. Voor de dauwtraptocht worden geen problemen voorzien omdat dit op donderdag is.
  • In de rondvraag wordt Pieter Arkesteijn in het zonnetje gezet door Hennie Duijts en Maatje Jonkers: "Hij heeft met zijn enthousiasme het toerroeien duidelijk op de kaart gezet binnen de vereniging."