Dutchess of the Sea - ZE ZIJN ER!

Geplaatst op 30-01-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: marjo hendrix

scorebord-300px5 februari >

De Dutchess of the Sea zijn in Antigua! Om 8.11 uur Nederlandse tijd kwamen ze over de eindstreep. Bekijk de video's van hun aankomst hier en hier. Het ging de laatste etmalen heel hard. Aankomst lokaal: diep in de nacht bij het eiland. Na 54 dagen, 20 uur en 12 minuten. Op de vraag waar ze het meest naar verlangden: "Familie, vers fruit en scrambled eggs."  Hun streefbedrag van € 65.000,-  is binnen. Van harte gefeliciteerd ladies! Video en foto's: Atlantic Campaigns.  

Wat ging hieraan vooraf

30 januari >

zevenwknnb250pxDe Dots gaan de laatste anderhalve week in! Buiten de noodzakelijke updates zijn ze redelijk verstoken van informatie over de rest van de wereld. Ze waren verdrietig en teleurgesteld dat de meeste van hun familieleden Antigua niet kunnen halen. Als het goed gaat staat er per 'Dot' toch tenminste één dierbare op de kade. ETA van de Liberty: 7 of 8 februari.

Mooi initiatief: middels videoboodschappen wordt een welkom voor hen gecreëerd. Meedoen? Dit kan nog tot en met zondag 31 januari. Kijk hieronder*  voor de details.

Luister zaterdag 30 januari tussen 16.30 – 17.00 uur via RTV Voorst naar de laatste update van de Dutchess of the Sea.

Heel blij zijn de Dots met het opgehaalde bedrag voor de goede doelen. Dankzij de donaties groot en klein en via merchandise staat de teller op ruim € 61.750

Tien van de eenentwintig teams zijn binnen, waaronder het Nederlandse dames team: Atlantic Dutchessess. Zij zijn 1e geworden in het damesklassement.

2424 Nautic Miles geroeid (4489 km). Nog 384 NM (711 km) te gaan.

Foto: Atlantic Campaigns

- -- -- -- -- -- -- -

* Meedoen met de videoboodschap die wordt samengesteld door de makers van de documentaire? Lees verder >  

Om Remke, Bela, Astrid en Désirée te laten zien wie er allemaal meeleven en hoe geweldig wij hun prestatie vinden, willen we je het volgende vragen: wil jij dit weekend een korte videoboodschap voor hen opnemen, die we met alle andere inzendingen in onze story mogen delen?

Zo kunnen we hun aankomst toch samen vieren!

Spelregels

  • Neem jouw video verticaal op (telefoon rechtop, korte kant kan boven)

  • Spreek een boodschap in van max. 30 seconden (*belangrijk!!)

  • Kijk in de camera en zorg dat je goed belicht bent (tip: loop even door je huis met je camera in selfiestand om te zien waar je gezicht het best belicht is. Lichtbron achter de camera)

  • Maak het persoonlijk; Wat bewonder jij? Is je iets bijgebleven uit hun updates? Gewoon feliciteren mag natuurlijk ook!

  • Mail jouw video – uiterlijk op zondag 31 januari – naar aesehtfossehctuducod.[antispam].@gmail.com of stuur een privé bericht via onze Instagram of Facebook

Note: houd je echt aan de 'max 30 seconde regel'. Zo blijft het eindresultaat behapbaar om te delen en te bekijken.

Sanne Kranenborg & Mayke Pels

- -- -- -- -- -- -- -

Zelf bijhouden hoe het ze vergaat? De site van de TWAC levert alle informatie. De app YB 2020 racetracker is te gebruiken op de smartphone. En natuurlijk de FB pagina en het Instagramaccount van de DOTS met persoonlijke verhalen. Prachtige actie foto's van alle boten en roeiers vind je op het instagramaccount atlanticcampaigns of het gelijknamige Atlantic Campaigns FB account. Sloeproeien.nl informeert vooral over de Nederlandse teams.

Van Dots' grote avontuur staat een documentaire door Sanne Kranenborg & Mayke Pels op stapel. De promovideo is al beschikbaar.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat ging hieraan vooraf

23 januari >

week6nbfoto300pxRuim tweederde zit erop! Meer dan 40 dagen op de Atlantische Oceaan. De wereld is verworden tot een heel grote plas ruw water waarop een drijvend eiland. Roeien, eten, slapen, repareren, verbazen, verwonderen, huilen, lachen.......

Luister hier naar het radio interview van vrijdag 22 januari. De dames houden ook een (beeld)logboek bij voor de te maken documentaire.

Nog een stuk te gaan maar toch, het einde komt in zicht! 2039 Nautic Miles geroeid (3776 km), nog 766.1 Nautic Miles (1490 km) te gaan.

16 januari >

actiefoto-week-5-250pxDe Dots tonen een groot doorzettingsvermogen. Wederom tegenslag in de vorm van batterijen die niet meer willen opladen, een niet meer functionerende watermaker (maakt van zeewater drinkwater). Dit alles repareren kostte tijd. De gehoopte aankomstdatum binnen 45 dagen na vertrek is niet meer haalbaar. Maar ze genieten nog steeds van de prachtige momenten overdag en 's nachts. En roeien stug door – tot Antigua!  Foto: Atlantic Campaigns

1653 NM (3061 km) geroeid en nog 1150 NM (2130 km) te gaan.

De eerste aangekomen boot is de Maria, in een wereldrecordtijd door twee nederlandse roeiers van RV Rijnland: Mark Slats en Kai Wiedmer - Row4Cancer

9 januari >

dotsinactie06-01-250pxVier weken onderweg en bijna halverwege! 1325 NM (2454 km) erop en 1466 NM (2715 km) te gaan.

Luister hier het gesprek met roeister Desirée terug van afgelopen dinsdag 5 januari bij Radio 2. Behalve roeien, eten en slapen in een ritme van twee uur op en twee uur af kregen de Dots ook te maken met een incorrect werkende automatische stuurmachine waardoor ze al snel na de start handmatig moesten te sturen. Totdat de stuurtouwen braken en gerepareerd moesten worden. Een hele klus. Gaat het dan allemaal nog wel goed? Ja! Krijgen ze ondersteuning vanuit het thuisfront? Ook ja!

 

2 januari >

zonsopgang-week3-250pxDrie weken onderweg en op 31 december werd de 1000 NM mijlpaal gehaald. Diezelfde nacht kon er na 24 uur heel hard werken (Bft 5 ZW) Nieuwjaar worden gevierd.

Wij wensen Bela, Remke, Astrid en Desirée een gelukkig nieuwjaar en een goed vervolg van hun race.

De Dots roeien mee in het middenveld. Bij het overzicht van de stand van 2 januari 4.00 uur op plaats 12 van de deelnemende 21 boten. De verwachte aankomstdatum is 11 februari. Nog even doorroeien dus, nog 1686 NM.

 

 

week2-nbfoto-250px27 december >

Twee weken onderweg en 786 Nautic Miles (1456 km) zitten erop. Bela vierde haar 53e verjaardag aan boord. De Dots hebben wegens sterke westenwind anderhalve dag het para anker gebruikt. Afdrijven naar de ongewenste richting wordt tot een minimum beperkt. De snelheid gaat omlaag maar inmiddels roeien ze weer volop. Het was een mooie gelegenheid voor allerlei (huishoudelijke) klusjes! 

 

 

19 december >

Eén week onderweg! De eerste 417 Nautic Miles (750 km) zitten erop. Twee uur op en twee uur af. Gemiddelde snelheid laatste etmaal: 1.9 knots (ca 3.5 km) per uur.

week1-actiefoto250px

 

Actiefoto: Atlantic Campaigns

 week1-updatmettracker250-px

 

 

 

 

 

 

 

12 december >

Ze zijn gestart!

10 december >liberty-in-gomorra-250px

De Liberty ligt nog één dagje in La Gomera.  De start is zaterdag 12 december, 11.15 uur Nederlandse tijd. De Dots vertrekken rond 12.00 uur en ze zijn er klaar voor! Via Facebook meekijken bij de start kan hier.

Wij wensen alle oceaanroeiers van de Talisker Whiskey Atlantic Challenge heel veel succes!

Het Bela Steunteam kan nog zes tientjesleden gebruiken. Daarna zijn alle binnenkomende gelden voor de goede doelen van hun tocht. Stichting ALS Nederland en the Plastic Soup Foundation. 

Zet hem op meiden!

12 november >bela250px 2

Over een maand start Bela  (teamlid van Dutchess of the Sea) aan het avontuur om roeiend de Atlantische Oceaan over te steken. Het aftellen tot de start is nu echt begonnen. Daarom heeft Isala teller op de Dutchess of the Sea pagina geplaatst die laat zien hoeveel uren het nog is tot de start.

Ook lid worden van het steunteam? Meld je aan op de activiteitenkalender – 12 december

 

5 november >

Het vijftigste tientjeslid zich heeft aangemeld voor het Bela-steunteam. Een mijlpaal op de weg naar de 100! 
De voorbereidingskosten voor het Dutchess of the Sea-project zijn nu betaald. Alle gelden die vanaf nu binnen komen zijn bestemd voor de twee goede doelen: Stichting ALS Nederland en de Plastic Soup Foundation.
De Liberty is inmiddels in Engeland en wordt samen met de andere deelnemende boten verscheept naar La Gomera. Op 12 december starten circa 30 teams hun roeitocht over de oceaan.

Ook lid worden van het steunteam? Meld je aan op de activiteitenkalender – 12 december

Meer info?

 

19 oktober >vi-dots-0250px

Natuurlijk waren we er graag bij geweest. De doop van de door Isala gesponsorde riem voor de roeitocht van de Dutchess of the Sea.

Deze is 'en petit comité' uitgevoerd. Het Isala logo gaat nu mee de Oceaan over met de Liberty.

Volg het voorbeeld van de Holland Acht, geef het Bela Steunteam tientjeskracht!

isala-sponsor-riem-door-bela-photo-2020-10-13-250px

h8-4663-250px