Nieuwe vlotten klaar!

Geplaatst op 11-10-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

De afgelopen drie weken is er door de materiaalcommissie samen met een groep vrijwilligers veel werk verzet om de nieuwe vlotten te monteren. En vandaag is het klaar, keurig volgens de planning!  

Compliment aan de materiaalcommissie en alle vrijwilligers die geholpen hebben bij het klaren van deze uitdagende klus! 

 

Er zijn vier nieuwe  Olympia roeivlotten van Interboat Marina geplaatst. Het zijn moderne vlotten, gebouwd op een basis van een aluminium frame, met polyethyleen drijvers en een kunststof dek.   

  

Het oude hoofdvlot is afgevoerd. De oude zijvlotten zijn niet afgedankt. Deze zijn hergebruikt in de nieuwe opstelling.  

Op onderstaande tekening kun je zien hoe de nieuwe vlotten nu liggen en ook hoe het er qua maatvoering uitziet.

De huidige aanleglengte is vergroot van 13.00 x 8,50 naar 13.00 x 10,5 meter. 

 

 Schets-nieuwe-vlotten_web 

 

Het dekmateriaal van de nieuwe vlotten is niet gemaakt van hout maar van een kunststofcomposiet met ribbels zodat je niet meer kunt uitglijden. Ook de uitloop van het botenhuis en de schuine afloop van het botenhuis naar het vlot is hiervan gemaakt.

 

Deze hele nieuwe opstelling is een immense verbetering:  geen gedoe meer met riemen die niet passen bij de zijvlotten en ook de opstap van de roeivlotten naar het hoofdvlot behoort tot het verleden. De vlotten liggen nu op gelijke hoogte. Vanuit het botenhuis is een verbinding met de vlotten die schuin naar beneden gaat. Gevolg hiervan is dat boten niet liggend op de karretjes naar buiten geduwd kunnen worden. Alle boten moeten naar buiten worden getild! 

 

Voor vragen of meer informatie over de vlotten en de werkzaamheden: moctam.[antispam].@zrzv-isala.nl