Najaars-ALV 2014

Geplaatst op 17-11-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Loes Hiddink

Op vrijdagavond 14 november vond de najaars-ALV 2014 plaats.

 

De secretaris werkt het officiële verslag uit. Leden ontvangen via de nieuwsbrief bericht als het verslag van de ALV beschikbaar is. 

Hierbij de highlights van de avond die de redactie van een reporter ter plaatse heeft ontvangen.

  • Materiaalcommissaris Douwe Schuringa presenteert het botenplan voor de komende twee jaar. In 2015 wordt weer Wintech-materiaal aangeschaft: een skiff en een twee, in andere gewichtsklassen dan het huidige materiaal. In 2016 wordt een Wiersma C2*/C3 aangeschaft. Om hiervoor plaats te maken moet de Pinguin wijken.
    Het komend jaar wordt alleen noodzakelijk onderhoud aan het botenhuis gedaan. Ondertussen wordt er een plan gemaakt voor de toekomst. De vergadering dringt aan om een oefenbak te maken op het vlot.
  • Penningmeester Jan Ambergen presenteert de begroting.
  • Veiligheid: Bij een watertemperatuur onder de 10 graden mag er niet meer geskift worden. Deze grens wordt nu ook gebruikt voor het sturen: als de watertempertatuur onder de 10 graden komt, moeten de sturen een zwemvest aan. Boven de 10 graden wordt het aangeraden een zwemvest te dragen, maar niet verplicht.
  • Martin Bakker praat de vergadering bij over het jeugdroeien: ongeveer 10 jeugdleden roeien op donderdagmiddag. Om nieuwe instroom te krijgen wil hij graag het schoolroeien weer terug in 2015.
  • Toercommissaris Pieter Arkesteijn vertelt dat volgend jaar het toerroeien bij Isala 100 jaar bestaat. In het blad Roei! stond een leuk oud artikel over Isala. Pieter vraagt om meer aandacht voor toerroeien in de opleiding. Hierbij denkt hij aan technieken als vallen en slippen.
  • Wedstrijdcommissarie StefanZwaferink vertelt dat er in 2014 aan een record aantal wedstrijden is deelgenomen. Hij wil het wedstrijdroeien verder stimuleren door ploegen aan te moedigen in hun C4 deel te nemen aan wedstrijden. Als ze de smaak te pakken krijgen, kunnen ze doorstromen naar het gladde materiaal.
  • Lex Emsbroek meldt namens de examencommissie dat er weer veel examens succesvol afgelegd zijn. Nieuw dit jaar waren de theorie-examens.