Mosterdtocht trapt toerseizoen af

Geplaatst op 09-04-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Op 6 april roeiden 49 toerroeiers op de Oude IJssel van Doetinchem naar Doesburg of terug: 23 van Daventria, 21 van Isala en 5 van de Ank. Er werd gestart in Doetinchem, om via Laag Keppel naar Doesburg te roeien. Zes deelnemers begaven zich op de fiets op het traject.

 

Het roeiwater was ideaal, helemaal vrij  met weinig wind en een beetje regen in het begin, maar ook veel zon en een prachtige en rustige omgeving. Op de heen- en terugweg (12,8 km) kwamen de roeiers slechts een motorbootje tegen ... kortom prima roeiweer! Ook de fietsers genoten van de tocht, halfweg troffen roeiers en fietsers elkaar bij de brug en de kanostoep/bootsteiger van Laag Keppel. Waar ook de vertrouwde ambachtelijke ijscowagen stond ...

 

De cateraar stond bij aankomst in Doesburg al klaar met zijn heerlijke en beroemde Doesburgse Mosterdsoep, brood, fris en een kop koffie. De soep smaakte zo lekker dat bodem van de mosterdsoeppan al in zicht was toen de allerlaatste boot had afgemeerd. Ze waren verlaat door een overboord gewaaide trui. Maar de cateraar wist nog snel een pan mosterdsoep bij de horeca in Doesburg te bemachtigen.

 

De Mosterdtocht 2015 staat al gepland op de toerroeikalender.
 

Bekijk hier de foto's.