Boten gedoneerd door leden

Geplaatst op 16-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Ter gelegenheid van de ingebruikname van ons nieuwe botenhuis mocht voorzitter Colette Schelfhorst op zondag 16 mei een uniek cadeau voor de vereniging in ontvangst nemen: een dubbel twee en een skiff van het merk  Liteboat.

Beiden boten vallen in de categorie 'coastal' en zijn uitermate geschikt voor ruwer water zoals de steeds drukker wordende IJssel met vaak hoge golven. Daarnaast zijn ze door de grote stabiliteit en comfortabele instap zeer geschikt voor zowel beginnende als ervaren oudere roeiers. De boten hebben géén kiel en moeten behandeld worden als een gladde boot.

Ons oudste lid Michiel de Groot doopte de LiteDUO: Kokmeeuw. De LiteRace 1x werd door het jongste jeugdlid Jildou met de naam Oeverpieper gedoopt. Dit deed ze samen met Herman Bessels - initiatiefnemer voor de aanschaf. 

collagenb800-px

Leden van Isala hebben het geld voor de aanschaf zelf bijeen gebracht. Door de ruimhartige donaties konden er twéé boten worden aangeschaft. Een cadeau ván leden vóór de leden van Isala.


Vanaf zondagavond 16 mei staan naast Oeverpieper en Kokmeeuw ook de Kanoet (C3x+) en jeugdskiff Rietzanger (S2 - 50-65 kg) in de planner.