Klussen bij Isala

Geplaatst op 29-08-2018  -  Categorie: Algemeen

Elke woensdagmiddag wordt er bij Isala geklust door de materiaalcommissie. Ook nu er niet geroeid kan worden gaat het klussen gewoon door.

Als wij gaan roeien is het heel vanzelfsprekend dat de gereserveerde boot voor je klaar ligt. Maar zo vanzelfsprekend is dat helemaal niet. Er zijn leden die flink wat uurtjes steken in het klussen aan de boten en het botenhuis. Zij doen het onderhoud, kleine reparaties en grotere klussen. 

In de afgelopen weken is de laatste hand gelegd aan de reparatie van de Zwaan, alle scheurtjes in de gelcoat bij de kielbalk zijn open gefreesd. Daar ontstond namelijk een lek. Die scheurtjes bij de kielbalk zijn gevuld met gelcoat repair, dat holle schuren moest grotendeels met de hand gebeuren, dus een tijdrovende klus. Vervolgens is de hele boot drie keer geschuurd met verschillende korrelgroottes en vervolgens twee maal geverfd.

Ook de Visarend had een schade bij de kielbalk, er zat een gat onder de aluminium strip. Dit gat is gevuld met gelcoat repair en geschuurd en gepoetst.

Alle sculls van de Zeemeeuw en Zwaan zijn voorzien van nieuwe slijtplaten, zodat de roeihoek weer is zoals die hoort.

Enkele planken van de loopbrug, die grotendeels verrot waren, zijn vervangen.

 

paul-hans

Links: Hans repareert de slijtplaten. Rechts: Paul repareert de Visarend