Kamprechter in opleiding

Geplaatst op 10-02-2020  -  Categorie: Algemeen

kamprechterIsala heeft een kamprechter in opleiding! Carla van Dijk reageerde op de oproep "Kamprechter gezocht" van onze buurvereniging Tubantia uit Hengelo (Ov.). 

Kamprechters zijn onmisbaar bij wedstrijden. Zij zien toe op de veiligheid en de eerlijke kansen voor alle deelnemers. Ze staan langs de kant staan of volgen in de volgboot het verloop van de wedstrijd. Ze zijn te herkennen aan het blauw-oranje shirt met KNRB-logo. Omdat de wedstrijden steeds professioneler worden, omarmen wij het idee om een eigen ‘Oost-Nederland-pool’ van kamprechters te hebben.

Carla heeft de theorie gehaald. Dit vertelt ze hierover zelf:

De voorbereiding bestond uit een theorie-avond bij RV Tubantia op 3 januari door twee ervaren kamprechters. Vervolgens kregen we een aantal weken de tijd om het roeireglement ongeveer tot op de letter uit ons hoofd te leren, evenals het huishoudelijk reglement van de roeibond.

Vervolgens werden we op 24 januari met z’n tienen keurig uit elkaar gezet aan verschillende tafels. Eerst meerkeuzevragen met valstrikken zoals :

Een boegbal is: A) altijd verplicht B) Alleen verplicht tijdens roeiwedstrijden C) ...

Daarbij nog een aantal open vragen om je inzicht te checken in allerlei situaties en last but not least: je motivatie. Want waarom zou je eigenlijk kamprechter willen worden? Alles inleveren en op de post naar de roeibond en dan wachten ... tot: jawel, de verlossende e-mail: gefeliciteerd, je bent geslaagd! En nu mag je door naar de praktijk: samen met een leercoach allerlei kamprechterszaken en -taken afvinken op wedstrijden. Mijn doel: in zo’n hardvarend bootje achter een veld met achten op de Bosbaan aanscheuren en dan met mijn vlag klaar staan om te zwaaien als het nodig is ... supergaaf lijkt me dat !

Geslaagd Isala webHet is voor het eerst dat Isala een kamprechter 'levert'. Van harte gefeliciteerd, Carla! En nu door voor de praktijk: veel succes!

Meer informatie over kamprechters is te vinden op: https://knrb.nl/kamprechters/