Hoe gaat het nieuwe botenhuis eruit zien?

Geplaatst op 30-08-2019  -  Categorie: Botenhuis


Iedereen vraagt het zich af. Hoe gaat het nieuwe botenhuis er van binnen en buiten uitzien?

Dit staat nog niet helemaal vast. Graag willen we de leden uitnodigen voor een informatieavond om van gedachten te wisselen over het nieuwe botenhuis. Hierbij gaat het onder andere over de inrichting van het botenhuis en de voortgang. Hiervoor wordt een vrijdagavond in oktober gepland, De datum wordt binnenkort bekend.

En tadaa! Bekijk hier de actuele tekeningen.nieuwe-botenhuis-isala

De indeling, zoals die nu getekend is, is bepaald aan de hand van vele voorschriften (onder andere op het gebied van veiligheid) en het enigszins logisch onderbrengen van verschillende functies in een gebouw. De tekeningen zijn al vele malen aangepast, nadat verschillende experts vanuit hun vakgebied zich erover hebben gebogen. Brandvoorschriften, veiligheidsvoorschriften, technische installaties: alles is keer op keer onder de loep genomen.

In de eerste fase van het ontwerp zijn het exterieur en enkele hoofdpunten van de indeling zoals de trap en vluchtwegen, bepaald door de bouwcommissie. Dit is verder ook uitgewerkt in constructietekeningen en in vergunningsaanvragen.

Over de tweede fase van het ontwerp is al het nodige overleg geweest met vele betrokkenen. Hier zijn nog wel mogelijkheden voor aanpassingen, waar we de leden ook bij willen betrekken.

De klankbordgroep

Anja Peeters (voorzitter), Jan Kuiken (veiligheid), Jan Ambergen (financieel), Bas Bresters (PR)