Highlights ALV 10 april

Geplaatst op 10-04-2015  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Op vrijdagavond 10 april vond de voorjaars-ALV 2015 plaats.

De secretaris werkt het officiële verslag uit. Leden ontvangen via de nieuwsbrief bericht als het verslag van de ALV beschikbaar is. 

Hierbij een korte samenvatting van de besproken punten: 

 

Enquête 

Het bestuur is blij met de hoge respons. Er is voldoende talent aanwezig binnen de vereniging. Stefan Zwaferink zal de (anonieme) resultaten plaatsen binnen het besloten gedeelte van de website. Er wordt een plan van aanpak wordt gemaakt met acties op korte termijn.

 

Onderhoud en materiaal 

Er is een nieuw codeslot, de code staat op het bord naast de deur. 

In de loop van 2015 wordt de loopbrug opgeknapt, net als de kleedkamers en het balkon.

Als je de eendenwering naar beneden doet: voor behoud van de paaltjes moeten ze állemaal naar beneden.

Zet karretjes nadat boot in het water is terug op hun eigen plaats. Hiermee blijft looproute vrij. Voor het opruimen van bokjes is in het botenhuis aan Zutphense zijde ruimte gecreëerd.

De nieuwe Wintech skiff en de 2-/2x zijn geleverd.

Om te voorkomen dat er filevorming op het vlot plaastvindt bij het uitbrengen van boten: maak eerst een ploegindeling maken, leg de boot in het water en haal als laatste de riemen. 

De skiff Plevier (S2) is geschikt voor 80+ kg.

  

Planning 

In 2017 wordt een brede skiff aangeschaft. Doelgroep: roeiers die graag willen (leren) skiffen maar de gangbare skiffs niet prettig vinden.

Een oefenbak in vorm van separaat draaibaar vlotgedeelte krijgt vorm. Douwe Schuringa heeft verschillende verenigingen bezocht zodat goed zicht is op de beste constructie voor Isala.

 

Wedstrijdroeien.

Er kan ook door Kg-ploegen in een C4 deelgenomen worden aan bijvoorbeeld de IJsselregatta. Roeiers die in de enquête hebben laten weten belangstelling te hebben worden benaderd.

 

Opleidingen 

Aankomende zomerperiode zijn er waarschijnlijk twee tot drie Hg-instructieploegen; er is een wachtlijst voor september.

Ook boordroeien heeft de belangstelling van de leden. Hiervoor komt een aftekenstaat. 

Er gaan drieleden naar de RI-2 cursus.

Er wordt overwogen om naast het praktijk en theorie examen ook een conditietest op te nemen. 

Jeugdroeien. De jongeren roeien het liefst in de skiff. Het valt niet mee om met in totaal 13 jeugdleden een C4 vol te krijgen.

Els Brakman geeft aan zich wegens drukte te willen terugtrekken uit het jeugdroeien.

 

Toerroeien 

Er is toenemende belangstelling. Graag inschrijven voor tochten via de Isala-website. Hieruit volgt ook de digitale bevestiging. Voor de RIJM wordt dit jaar veel belangstelling verwacht.

  

Examencommissie 

Hennie Duijts en Karin van Bosheide trekken zich terug. Zij worden opgevolgd door Hans Diehl, Peggy van Til en Erik Kok.

 

Redactie 

Deze wordt versterkt met Hennie Duijts en Marjo Hendrix.

Foto's nemen binnen E-captain veel ruimte in. Hiervoor wordt uitgeweken naar Facebook. Wil je per se niet op Facebook? Graag een berichtje aan de redactie, eitcader.[antispam].@zrzv-isala.nl. Er wordt dan rekening mee gehouden. Met groepsfoto's zal zo zorgvuldig mogelijk worden omgegaan. Voorwaarde is dat je gezicht bekend is bij de redactie. Een foto in het Isalanenboek (smoelenboek) is hiervoor de aangewezen weg. Lukt het plaatsen niet? Neem contact op met retsambew.[antispam].@zrzv-isala.nl.

 

Website  

Er wordt gewerkt aan een overzicht op de website welke ploegen wanneer roeien, wie er deelnemen en of de ploeg open of gesloten is voor andere roeiers.  

 

Jubilarissen 

Frank Posthuma, Herman Bessels en Job de Wilde ontvangen uit handen van Kees Jan (ook jubilaris) een fles wijn omdat zij 25 jaar of langer lid zijn.

Marijke de Kler, Cecile Gunning en Hilde Ravenhorst, ook jubilarissen, waren niet aanwezig.