nieuwsbrief maart 2013 (08-03)

Logo wave nieuwsbrief

Inhoud:


Beste Saskia Bruil,

1. Van de redactie 

Het roeiseizoen komt wat moeizaam op gang, gehinderd door vorst en hoog water. Maar toch: zo langzamerhand komt er leven in de brouwerij op het botenhuis. In deze nieuwsbrief informeren we je onder andere over de open dag, lees je meer over de verbouwingsplannen van de materiaalcommissie en vind je een uitgebreide vooruitblik op het toerseizoen. Tijd om warm te gaan draaien voor een mooi nieuw roei-jaar!

Veel leesplezier!


2. Promoot Isala! Open dag - 23 maart 

Isala opendag 2013 siteOp zaterdag 23 maart is de jaarlijkse open dag van Isala, van 12.00 uur tot 16.00 uur.

We stellen op deze dag het botenhuis open voor mensen die geïnteresseerd zijn in roeien bij Isala. Er zijn leden aanwezig om informatie te geven over de vereniging Isala, ons botenmateriaal, onze opleidingsmogelijkheden en alles wat potentiële leden verder willen weten over roeien in het algemeen en Isala in het bijzonder. En hopelijk levert ons dat een hoop nieuwe aanmeldingen op.

Je kunt op verschillende manieren een bijdrage leveren aan een succesvolle open dag. Ten eerste zoeken we vrijwilligers om te assisteren die middag! Geef je hiervoor op bij Joke Duyts.
In het botenhuis liggen binnenkort posters klaar die je zelf ergens goed zichtbaar op kunt hangen, bijvoorbeeld thuis op het raam.


3. The Boat Race - 31 maart 

The Boat Race, de jaarlijkse wedstrijd tussen Oxford en Cambridge op de Thames, is op 31 maart live te volgen in het Isala-botenhuis. Het belooft weer een gezellig evenement te worden waarbij je een gokje kan wagen: wie gaat er winnen?

Omdat de organisatie van deze dag pas net is opgestart zijn nog niet alle details bekend. Half maart kun je een nieuwsflits verwachten met nadere informatie over de activiteiten op 31 maart.


4. Ergometerkampioenen 2013 

Op 10 februari werd er in het botenhuis een hevige strijd uitgevochten, onder aanmoediging van een aantal Isala-leden. Na afloop werden de Isala-ergometerkampioenen 2013 uitgeroepen!

  • Overall en heren: Henk Midderham (gecorrigeerde tijd 06:11), tevens oudste deelnemerS7000089
  • Dames: Lingkan Runia (gecorrigeerde tijd 06:49)
  • Jeugd: Emma Verbeek (gecorrigeerde tijd 07:00)

Dennis Vermeij zette de snelste ongecorrigeerde tijd neer: 06:55.

Voor de einduitslag werd er gerekend met een correctiefactor voor leeftijd en gewicht, zodat de verschillende categorieën met elkaar te vergelijken waren. 
Als Henk mee zou doen aan het NK indoor roeien is hij automatisch Nederlands recordhouder; er zijn nog geen tijden voor zijn leeftijdscategorie, LV 70+, bekend. Het wereldrecord staat op 7:21.8 in deze categorie. De ongecorrigeerde tijd van Henk was 8:48 min.

Het was een sportieve en gezellige middag, met dank aan Dennis Vermeij voor de prima organisatie en de heerlijke monchoutaart. 

De foto's vind je hier.


5. Verbouwing botenhuis is gestart 

S7000110 

Het is sommigen van jullie misschien al opgevallen dat er de laatste tijd flink wordt geklust in en om het botenhuis. En er gaat de komende tijd nog veel meer gebeuren!

De wanden aan de walzijde en een gedeelte van de zuidzijde van het botenhuis zijn erg slecht. Deze wanden worden nu voorzien van nieuwe gevelplaten. De meeste platen zijn inmiddels aangebracht en alles moet nu nog afgewerkt worden. 

De noordzijde van het botenhuis zal de grootste ingreep ondergaan. Hier wordt de hele zijkant van de walzijde tot aan de trap vervangen. Deze nieuwe wand zal bestaan uit semi-transparante kunststof platen en zal bijna een meter verder naar buiten worden geplaatst. Hierdoor wordt het botenhuis breder en kunnen de boten die daar liggen opschuiven, waardoor het gangpad breder wordt. De boten kunnen zo makkelijker naar buiten worden gebracht. En door de semi-transparante platen zal het er veel lichter zijn.

Uiteraard kunnen we bij deze werkzaamheden alle hulp gebruiken. Kluservaring is niet noodzakelijk, er moet ook veel gesloopt en gesjouwd worden. De werkzaamheden zijn gepland in de komende twee maanden en zullen vooral uitgevoerd worden op de zaterdagochtenden, afhankelijk van het weer. En als het binnenkort 's avonds weer wat langer licht is, gaan we ook op de woensdagavond aan het werk. Dus als je na het roeien nog wat energie over hebt: die is goed te gebruiken!
Wil je meer informatie of je aanmelden: mail naar Jasper Boter, de materiaalcommissaris.


6. Wedstrijdroeien 

In maart is Isala vertegenwoordigd op de volgende wedstrijden:
Dennis Vermeij roeit op 9 en 10 maart de Heineken roeivierkamp in een acht van Daventria. De fusieploeg met Lingkan Runia, Swanet Riphagen, Brigitta Nieuwenhuis, Wendy Drevers, Loes Hiddink en Saskia Bruil roeit op zondag 17 maart de Head of the River Amstel. Op 30 en 31 maart doet Dennis Vermeij mee aan de Tweehead en de Skiffhead.

Voor de Elfstedenroeimarathon op 10 en 11 mei is ook al een Isala-ploeg geformeerd. Deze ploeg gaat meeroeien in het mixed veld. Het eerste voorbereidende ploegoverleg heeft al plaatsgevonden.


7. Isala op toer 

weerribbentocht 2012In onze roeikalender voor 2013 staat een aantal aantrekkelijke toertochten geprogrammeerd. De toercommissie wil deze tochten nu al onder je aandacht brengen, omdat de belangstelling voor dit soort tochten vaak groot is en het aantal boten dat mag meedoen gelimiteerd. Op tijd aanmelden is dus belangrijk! 
Ben je na het lezen van de volgende vooruitblik enthousiast en wil je je opgeven voor een tocht, of meer informatie? Neem dan contact op metPieter Arkesteijn.

Het seizoen begint op zondag 7 april met de Isala-openingstocht. Deze tocht organiseren we in samenwerking met De Ank uit Doetinchem. Oud-Isalalid Ineke Vaarwerk zet zich daar in om de roeicontacten tussen De Ank en Isala te versterken. We roeien van Doetinchem naar Doesburg, waar we mosterdsoep gaan eten, en terug. Als er meer roeiers belangstelling hebben dan er plekken in de boten zijn, kan er ook een deel van het traject worden gefietst.

Op zondag 14 april organiseert RV 't Diep uit Steenwijk de prachtige traditionele Weerribbentocht, een tocht over 32 km. We zijn van plan daar met twee of drie boten naar toe te gaan.

Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, organiseert de Hilversumse roeivereniging Cornelis Tromp een pannenkoekentocht van 35 km over de Loosdrechtse plassen en de Vecht. Een prachtig traject en op Hemelvaartsdag is het meestal goed roeiweer! We kunnen misschien een boot lenen in Hilversum, maar als er voldoende belangstelling is, gaan we met ons eigen materiaal.

En dan is er op zondag 9 juni weer een VADA-ISALA roei-estafettetocht vanuit Wageningen naar Zutphen. Vanwege groot succes herhaald! Naast VADA doen ook Daventriade Griften de Ank dit jaar mee.

Op verzoek van een aantal Isalanen is er al een wherry ingeschreven voor de sfeervolle Lichtjestocht van RV Willem III door de Amsterdamse grachten, op zaterdag 28 september. Een mooi slot van het seizoen.

Alles bij elkaar een mooi programma! Houd voor meer informatie ook de kalender op de website van Isala in de gaten.

  

8. Midweekroeien – 24 april en 31 mei 

De midweekroeiers gaan op woensdag 24 april naar Leiden. We zijn te gast bij de Leidse roeivereniging Die Leythe.
We varen met twee stuurlieden en vier wherry's van Die Leythe door de Leidse grachten (het zijn er meer dan je denkt) naar de Kagerplassen, lunchen bij de Kaagsociëteit en roeien dan terug via Warmond.
Op vrijdag 31 mei komen de roeiers van Die Leythe naar Isala om samen met ons de IJssel en de omgeving roeiend en fietsen verkennen.

Je bent van harte welkom om met de midweekroeiers mee te roeien! Zin? Mail dan naar Pieter Arkesteijn.


9. Een Isalaan stelt zich voor: Henk Midderham 

Henk midderhamWie zijn de leden van Isala? In elke nieuwsbrief laten we je kennismaken met een lid. Deze maand lees je alles wat je altijd al wilde weten over onze ergometerkampioen 2013, Henk Midderham.

Hoe lang roei je al? Vanaf de herfst van 2011.

Doe je ook aan andere sporten? Ja, fietsen, zwemmen, schaatsen en bergwandelen.

Wat is je favoriete boot om in te roeien? De Zwaan.

Roei je ook in een ploeg? Ja, ik roei met Trude, Josefien en Pieter.

Op welke momenten in de week ben je te vinden in het botenhuis? Dinsdagavond, zaterdag- en zondagmorgen.

Doe je ook mee aan toertochten en/of wedstrijden? Toertochten, ja héél graag!

Waar houd je je mee bezig als je niet aan het roeien bent? Het nieuws volgen 's morgens op TV5, BBC en WDR. De krant lezen. En ik werk als vrijwillige uitmester bij Paardencentrum de Eenhoorn.

Waar houd je je mee bezig als je aan het roeien bent? De inpik en uitpik. En natuurlijk luister ik naar de verhalen van mijn ploeggenoten.

Hoe zet jij je in voor de vereniging Isala? Als er wat te klussen is, róep mij dan! Ik heb twee goede linkerhanden die best wat willen doen.

Wat zou er moeten veranderen bij Isala? Mag ik daar nog even wat over nadenken? Mijn eerste reactie is: Alles zo laten. Dat vinden jullie vast een typische reactie van een oudere jongere ...

Wat moet vooral blijven bij Isala? De goede sfeer die ik er ervaar!


10. Ree in de IJssel 

Erve Brooks

Als roeiers op de IJssel genieten wij regelmatig van een aalscholver die zijn vleugels staat te drogen, ooievaars die een lekker hapje zoeken langs de waterlijn, ganzen en zwanen die voorbij dobberen. En soms springt er een grote vis uit het water.

Maar op zondag 3 maart zagen Maatje Jonkers, Leo Robbers, Hennie Duits en Lex Emsbroek wel iets heel bijzonders voorbijkomen. Er zwom vlakbij de boot een ree in de IJssel. Toevallig stond er een fotograaf (Hans Imming) langs de kant, die deze prachtige foto heeft gemaakt. Martijn Imming zorgde dat deze werd bezorgd bij de redactie. Bedankt daarvoor!

  

11. Van de redactiecamera 

Afgelopen weken zijn met de redactiecamera weer leuke foto's gemaakt. Onder andere de Elfstedenroeimarathonploeg tijdens een voorbereidende vergadering, de klussers aan het werk en het hoge water zijn vastgelegd.

nieuwsbrief mrt2013balk 

Bekijk de complete serie foto's hier.

Schroom niet om zelf de camera te gebruiken als je iets leuks ziet gebeuren! Je vindt hem op het computertafeltje.

  

12. Uitslag poll 

Op de vraag "Wat vind jij van ergometeren?" is enthousiast gereageerd.

Het blijkt dat Isalanen toch het liefst buiten roeien. De helft van de leden die gereageerd hebben, gebruikt de ergometers alleen om in vorm te blijven als er niet geroeid kan worden. Helaas was dat afgelopen weken regelmatig het geval. Vooral op woensdagavonden was het de laatste tijd druk op de roeimachines! Een paar fanatiekelingen waren zelfs op de grond buikspieroefeningen aan het doen. 
Zo'n 44 procent van de stemmers is 'tegen' ergometeren ... Er is maar één lid dat zegt: Leuk!


13. Nieuwe poll 

Voor de nieuwe boot, een twee, die we hebben aangeschaft, moet een naam worden gekozen. Uit de namen die de leden hebben ingezonden heeft het bestuur een shortlist van vijf namen opgesteld. Wat vind jij de beste keuze? 
Breng je stem uit op de homepage van Isala.


14. Nieuwe leden 

Er zijn geen nieuwe aanmeldingen deze maand. We hopen natuurlijk dat de Open dag op 23 maart veel nieuwe leden oplevert!


15. Volgende nieuwsbrief 

De volgende nieuwsbrief kun je begin april in je mailbox verwachten. Lees dan het verslag van de open dag. Wil je reageren op deze nieuwsbrief? Wil je een bijdrage leveren aan de volgende editie, nieuws delen of heb je een tip? Neem dan contact op met de redactie.

Inleverdatum kopij voor de volgende nieuwsbrief is 4 april.Inschrijvingen:Wijzig uw inschrijving
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Roei en Zeilvereniging Isala uit Zutphen.