Volg het WK Roeien - 24 tot en met 31 augustus

Geplaatst op 23-08-2014  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Het WK Roeien 2014 is het grootste roei-evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd. Het toernooi duurt acht dagen. Het is van 24 tot en met 31 augustus op de Bosbaan in Amsterdam.    

Er doen roeiers uit 60 landen en 1168 deelnemers mee aan het WK. Voor Nederland komen 71 roeiers in actie en 4 stuurtjes. Er worden 27 nieuwe wereldkampioenen gekroond.  

  

Radio- en televisie-uitzendingen  

Het WK Roeien is te volgen op radio en tv in de reguliere NOS Sportjournaals en de uitzendingen van NOS Langs de Lijn, maar ook in extra uitzendingen. De luisteraars van Radio 1 worden via flitsen op de hoogte gehouden. 

 

Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn alle A-finales rechtstreeks te zien op Nederland 1 en NOS.nl.

Extra uitzendingen over het WK op NPO 1 (= Nederland1) en NOS.nl:  

  • Vrijdag 29 augustus: 13.25-17.50 uur
  • Zaterdag 30 augustus: 13.00-17.50 uur
  • Zondag 31 augustus: 13.10-17.50 uur

Ook op Sport24 en op nos.nl wordt er veel aandacht aan het WK besteed.

Eurosport zendt van donderdag 28 augustus tot en met zondag 31 augustus live alle finales uit.

  

Livestream  

Vanaf donderdag 28 augustus zijn alle races live te zien via een stream op de website van de internationale roeibond: www.worldrowing.com.

 

Kaarten voor de Bosbaan 

Het leukst is het natuurlijk om het WK live mee te maken. Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar met name kaarten voor de finaledagen zijn zeer gewild. Ook veldkaarten voor de laatste vier dagen zijn nog maar beperkt beschikbaar.


De capaciteit van het WK-terrein langs de Bosbaan is niet onbeperkt. De belangstelling is zo groot, dat niet kan worden gegarandeerd dat er op de wedstrijddag zelf nog kaarten beschikbaar zijn aan de ingang. Het advies is om online kaarten te bestellen. Dat kan via de website van Ticketmaster, dit is het enige officiële verkooppunt voor WK-tickets.

 

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamrowing.com.

Volg het WK via www.facebook.com/worldrowing2014 en www.twitter.com/wkroeien2014.