Stand van zaken i.v.m. corona (update)

Geplaatst op 14-10-2020  -  Categorie: Algemeen

Laatste update: 14 oktober.corona-isala-20201015-400px

In dit nieuwsbericht houden wij jullie op de hooge van de maatregelen bij Isala in verband met Covid-19 / Coronavirus. Isala volgt de gezondheidsmaatregelen conform het RIVM en de vertaling naar de roeisport door de KNRB.

 

Huidige situatie:

Met ingang van 15 oktober gelden dan ook de volgende maatregelen bij Isala. Deze dienen strikt te worden opgevolgd.

 

Wat kan er niet meer: 

 1. Isala is gesloten voor alle leden boven de 18 jaar voor alle boottypen met uitzondering van de jeugd tot en met 18 jaar en skiffeurs.
 2. De kantine en kleedkamers zijn gesloten.
 3. Alle geplande Isala activiteiten zijn tot nader order gecanceld. Alleen de ALV die op 13 november online is gaat wel door.

    

    Wat en hoe kan nog wel:

   1. Er mogen maximaal 4 skiffeurs per blok op het vlot. Er kunnen dus maximaal 4 skiffs per blok worden afgeschreven. Ieder uur start er een nieuw blok van 2 uur. Alleen binnen dat blok mag je op Isala zijn. Dat betekent dus ‘aankomen, roeien, schoonmaken en weggaan’ binnen dat betreffende blok.
   2. De jeugd, t/m 18 jaar, roeit op zondag tussen 11 en 13 uur. Voor hen zijn alle boottypes beschikbaar. Er worden geen toeschouwers en skiffeurs boven de 18 jaar toegestaan tijdens dit blok, behalve de coaches.
   3. De ergometers zijn beschikbaar en staan in de nieuwe botenloods. Afschrijven op de afschrijfplanner is noodzakelijk en voor maximaal een uur. Omdat er ook geklust wordt, vraagt dat flexibiliteit van de leden die willen trainen op de ergometers.
   4. Kom in roeikleding naar Isala. Neem eigen drinken mee. Maak het materiaal na gebruik schoon en houdt 1,5 meter afstand.
   5. Heb jij, of een van je huisgenoten, coronagerelateerde klachten, ben je positief getest, in quarantaine of in afwachting van de uitslag van de test dan kom je niet naar Isala.

   Wat hieraan vooraf ging:

   13 oktober => In de persconferentie worden weer strengere maatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen door het corona virus terug te dringen. Dit heeft ook flinke consequenties voor het roeien bij Isala.

   • De corona-richtlijnen zijn vertaald naar de roeisituatie bij Isala.
   • De kantine en kleedkamers zijn gesloten.
   • Alle geplande Isala activiteiten zijn tot nader order en per direct gecanceld.
   • De ALV is online en gaat op 13 november wel door

   --------------

   28 september => Nieuwe Corona maatregelen aangekondigd. Sportkantines moeten sluiten.

   • De corona-richtlijnen zijn vertaald naar de roeisituatie bij Isala. De Kantine is gesloten.

   --------------

   29 juni => Nieuw senioren protocol (versie 1 juli) waarbinnen naast de skiffs ook de meerpersoonsboten per 1 juli het water op mogen en de kantine en kleedkamers per 1 juli worden geopend voor leden. 

   --------------

   24 juni => Op 24 juni is aangekondigd per 1 juli enkele coronamaatregelen versoepeld worden. Onder andere dat vanaf 1 juli gesport mag worden zonder de 1,5 meter norm.

   • Isala gaat aan de slag met het opstellen van roei-in-meermansboten-protocol op basis van de richtlijnen van NOC*NSF, KNRB en de gemeente Zutphen.

   --------------

   19 mei => senioren skiffprotocol is aangescherpt. (Versie: 21 mei 2020)

   Met ingang van donderdag 21 mei wordt het aantal skiff tijdblokken opgeschaald. Ieder uur start er dan een tijdblok van 2 uur. Dat zijn totaal 13 blokken per dag, waarin maximaal 4 skiffeurs gelijktijdig het water op kunnen. Daarnaast wordt het aantal afschrijvingen per week verhoogd naar maximaal 4 per lid. Een week loopt daarbij van maandag t/m zondag.

   --------------

   1 juni => landelijke beperkingen t.a.v. buiten sporten zijn met ingang van 1 juni opnieuw zijn verruimd. 

   • Aangepast junioren protocol waarbij junioren ook in meerpersoonsboten kunnen roeien: junioren-protocol (versie 1 juni).
   • Senior leden die in het dagelijks leven geen 1,5 meter afstand tot elkaar houden, mogen vanaf 1 juni samen in een twee roeien. In de praktijk zijn dit leden die een gezamenlijke huishouding voeren.

   --------------

   14 mei => Het ‘bondsadvies’ om ploeg-roeien mogelijk te maken is gestrand bij NOCNSF en de Vereniging Sport & Gemeenten. “De VSG en NOCNSF kunnen dit niet onderschrijven omdat de RIVM-norm van 1.50 meter niet strikt kan worden gehandhaafd. Lees hier het artikel hierover op NLroei.

   --------------

   8 mei => De KNRB heeft op vrijdag 8 mei een eerste aanzet, voor het veilig roeien in Corona tijd met meerpersoonsboten, gepubliceerd. Deze aanzet was in ontwikkeling en in afstemming met instanties die hier hun goedkeuring aan moeten geven. 

   --------------

   6 mei => Maatregenen worden worden versoepeld.

   Op woensdag 6 mei heeft het kabinet de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

   • Er is een senioren-skiffprotocol uitgewerkt op basis van de richtlijnen van NOC*NSF, KNRB en de gemeente Zutphen.
   • Isala heeft onderzocht hoe andere verenigingen hiermee omgaan en wat de KNRB adviseert.
   • Isala heeft deelgenomen aan een kennisdeelmeeting met 17 andere verenigingen, georganiseerd door de corona expert vanuit het KNRB crisisteam.
   • De eerste ervaringen vanuit het skiffen door onze jeugd zijn geevalueerd en meegenomen bij het opstellen van het senioren protocol.
   • Het concept protocol hebben is vervolgens ter beoordeling voorgelegd aan de Isala veiligheidsadviseurs en de voorzitter van de EHBO-commissie, Leo Kerklaan.

   --------------

   21 april => Maatregelen verlengd tot 20 mei en Jeugd krijgt meer ruimte

   Het kabinet heeft de coronamaatregelen verlengd tot 20 mei. Jeugd tot en met 18 jaar krijgen meer ruimte om te sporten. Het verbod op evenementen is verlengd tot 1 september.

   • Roei-evenementen tot en met 1 september worden uitgesteld of afgelast.
   • De vergaderingen van diverse commissies en het bestuur gaan door en vinden online plaats.
   • Jeugdcoaches stellen een protocol op voor het jeugdroeien, op basis van de richtlijnen van NOC*NSF, KNRB en de gemeente Zutphen. Dit protocol is ter goedkeuring aangeboden bij gemeente. 

   --------------

    31 maart => Maatregelen worden verlengd tot 25 april

   De maatregelen die aanvankelijk tot en met 6 april zouden gelden, worden op 31 maart door het kabinet tot 28 april verlengd. 

   • Roei-evenementen tot en met 28 april worden uitgesteld of afgelast.
   • Isala blijft voor alle roei-activiteiten gesloten. Evenals de kantine en de ergometers.

   --------------

   15 maart => Isala sluit voorlopig de deurenVaarverbod

   Op 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs sluiten tot en met maandag 6 april. Isala heeft deze maatregel overgenomen en de deuren gesloten. Isala volgt daarmee de aanbeveling van de KNRB.

   Alle activiteiten die gepland zijn tot aan de periode van heden tot en met 6 april vervallen.

   • Isala sluit deuren.
   • Roei-evenementen tot en met 6 april worden uitgesteld of afgelast.

   --------------

   12 maart Isala neemt eerste maatregelen

   Op 12 maart kondigt het kabinet strenge maatregelen aan tot het einde van maart. Evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast.

   • Alle roei-evenementen, waaronder wedstrijden, worden afgelast tot 31 maart.
   • Er worden extra maatregelen genomen binnen Isala conform het RIVM