Stand van zaken i.v.m. corona

Geplaatst op 29-06-2020  -  Categorie: Algemeen

Laatste update: 29 juni.

In dit nieuwsbericht houden wij jullie op de hooge van de maatregelen bij Isala in verband met Covid-19 / Coronavirus. Isala volgt de gezondheidsmaatregelen conform het RIVM en de vertaling naar de roeisport door de KNRB.

Huidige situatie:Vaaroke

Senior leden (ouder dan 18 jaar) mogen vanaf 1 juli weer roeien in meerpersoonsboten.  Hiervoor is een nieuw coronaprotocol senioren (versie 1 juli) opgesteld. Skiffen is al sinds 11 mei mogelijk.

Junior leden (13 t/m 18 jaar) mogen in skiffjes of in meerpersoonsboten roeien. Het bestaande junioren-protocol (versie 1 juni) is hierop aangepast.

De kantine en kleedkamers zijn vanaf 1 juli open. Hier geldt voor iedereen de 1,5 meter-afstandsregel.

Neem goede notie van het protocol en houd je aan de daarin aangegeven richtlijnen en beperkingen. Dan kunnen we in deze bijzondere tijd toch zo optimaal en veilig mogelijk genieten van het roeien op ons prachtige vaarwater!

Vragen over het jeugdroeien kunnen gesteld worden aan de ROC (roeiopleidingen@zrzv-isala.nl). Voor alle overige vragen kun je bij Colette Schelfhorst, voorzitter, terecht (voorzitter@zrzv-isala.nl). 


Wat hieraan vooraf ging:

29 juni => Nieuw senioren protocol (versie 1 juli) waarbinnen naast de skiffs ook de meerpersoonsboten per 1 juli het water op mogen en de kantine en kleedkamers per 1 juli worden geopend voor leden. 

--------------

24 juni => Op 24 juni is aangekondigd per 1 juli enkele coronamaatregelen versoepeld worden. Onder andere dat vanaf 1 juli gesport mag worden zonder de 1,5 meter norm.

 • Isala gaat aan de slag met het opstellen van roei-in-meermansboten-protocol op basis van de richtlijnen van NOC*NSF, KNRB en de gemeente Zutphen.

--------------

19 mei => senioren skiffprotocol is aangescherpt. (Versie: 21 mei 2020)

Met ingang van donderdag 21 mei wordt het aantal skiff tijdblokken opgeschaald. Ieder uur start er dan een tijdblok van 2 uur. Dat zijn totaal 13 blokken per dag, waarin maximaal 4 skiffeurs gelijktijdig het water op kunnen. Daarnaast wordt het aantal afschrijvingen per week verhoogd naar maximaal 4 per lid. Een week loopt daarbij van maandag t/m zondag.

--------------

1 juni => landelijke beperkingen t.a.v. buiten sporten zijn met ingang van 1 juni opnieuw zijn verruimd. 

 • Aangepast junioren protocol waarbij junioren ook in meerpersoonsboten kunnen roeien: junioren-protocol (versie 1 juni).
 • Senior leden die in het dagelijks leven geen 1,5 meter afstand tot elkaar houden, mogen vanaf 1 juni samen in een twee roeien. In de praktijk zijn dit leden die een gezamenlijke huishouding voeren.

--------------

14 mei => Het ‘bondsadvies’ om ploeg-roeien mogelijk te maken is gestrand bij NOCNSF en de Vereniging Sport & Gemeenten. “De VSG en NOCNSF kunnen dit niet onderschrijven omdat de RIVM-norm van 1.50 meter niet strikt kan worden gehandhaafd. Lees hier het artikel hierover op NLroei.

--------------

8 mei => De KNRB heeft op vrijdag 8 mei een eerste aanzet, voor het veilig roeien in Corona tijd met meerpersoonsboten, gepubliceerd. Deze aanzet was in ontwikkeling en in afstemming met instanties die hier hun goedkeuring aan moeten geven. 

--------------

6 mei => Maatregenen worden worden versoepeld.

Op woensdag 6 mei heeft het kabinet de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

 • Er is een senioren-skiffprotocol uitgewerkt op basis van de richtlijnen van NOC*NSF, KNRB en de gemeente Zutphen.
 • Isala heeft onderzocht hoe andere verenigingen hiermee omgaan en wat de KNRB adviseert.
 • Isala heeft deelgenomen aan een kennisdeelmeeting met 17 andere verenigingen, georganiseerd door de corona expert vanuit het KNRB crisisteam.
 • De eerste ervaringen vanuit het skiffen door onze jeugd zijn geevalueerd en meegenomen bij het opstellen van het senioren protocol.
 • Het concept protocol hebben is vervolgens ter beoordeling voorgelegd aan de Isala veiligheidsadviseurs en de voorzitter van de EHBO-commissie, Leo Kerklaan.

--------------

21 april => Maatregelen verlengd tot 20 mei en Jeugd krijgt meer ruimte

Het kabinet heeft de coronamaatregelen verlengd tot 20 mei. Jeugd tot en met 18 jaar krijgen meer ruimte om te sporten. Het verbod op evenementen is verlengd tot 1 september.

 • Roei-evenementen tot en met 1 september worden uitgesteld of afgelast.
 • De vergaderingen van diverse commissies en het bestuur gaan door en vinden online plaats.
 • Jeugdcoaches stellen een protocol op voor het jeugdroeien, op basis van de richtlijnen van NOC*NSF, KNRB en de gemeente Zutphen. Dit protocol is ter goedkeuring aangeboden bij gemeente. 

--------------

 31 maart => Maatregelen worden verlengd tot 25 april

De maatregelen die aanvankelijk tot en met 6 april zouden gelden, worden op 31 maart door het kabinet tot 28 april verlengd. 

 • Roei-evenementen tot en met 28 april worden uitgesteld of afgelast.
 • Isala blijft voor alle roei-activiteiten gesloten. Evenals de kantine en de ergometers.

--------------

15 maart => Isala sluit voorlopig de deurenVaarverbod

Op 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs sluiten tot en met maandag 6 april. Isala heeft deze maatregel overgenomen en de deuren gesloten. Isala volgt daarmee de aanbeveling van de KNRB.

Alle activiteiten die gepland zijn tot aan de periode van heden tot en met 6 april vervallen.

 • Isala sluit deuren.
 • Roei-evenementen tot en met 6 april worden uitgesteld of afgelast.

--------------

12 maart Isala neemt eerste maatregelen

Op 12 maart kondigt het kabinet strenge maatregelen aan tot het einde van maart. Evenementen met meer dan honderd personen worden afgelast.

 • Alle roei-evenementen, waaronder wedstrijden, worden afgelast tot 31 maart.
 • Er worden extra maatregelen genomen binnen Isala conform het RIVM