Onze logees uit Amsterdam en hun 175 km tocht

Geplaatst op 06-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Er mag dan door ons door de week niet geroeid worden; daarmee is er nog steeds activiteit (naast het gebagger...).

Afgelopen weekend zelfs met bijzondere gasten. Vrijdagmiddag 1 september stonden onze voorzitter Nicolaas Bessels en RAC-commissaris Marica Hofstede de Groot en Michiel de Groot klaar voor de ontvangst van enkele leden van Koninklijke Roei- en Zeilvereniging 'de Hoop' uit Amsterdam.

Samen met een een supportteam gingen de 5 roeiers een 175 kilometer lange Lustrumtocht ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van hun roeivereniging aan. Lees hier meer.

Na opriggeren met hulp van de drie Isalanen, alles klaarmaken, vroeg eten en op tijd naar bed (kamperen in het botenhuis) werden onze logees in het holst van de nacht rond 2.00 uur door Joost Dikken voorzien van koffie, thee en een powerontbijt van brood met ei.

Nog wat extra reflecterende kleding, een warme deken en koffie met toebehoren vertrok de ploeg om 3.00 uur stipt in het pikkedonker. Uitgezwaaid door Joost en Michiel de Ruiter en gelukkig onder toezicht van de maan en het ontbreken van mist.

In Muiden de boot gedroogd na wat water gemaakt te hebben op het Gooimeer. Een stop alwaar Michiel de ploeg weer heeft uitgezwaaid voor hun laatste traject naar Amsterdam. De boot met bemanning, toch nog redelijk fit volgens de verhalen, kwam om 21.01 uur aan. Dat is nog eens een toertocht!

Kijk hier voor meer beeld.