In Memoriam Hans Diehl

Geplaatst op 26-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Ons bereikte het bericht dat recent is overleden ons oud-lid Hans Diehl. Op zaterdag 29 september 2012 kwam hij voor het eerst coachen bij Isala. Zijn schat aan coach-ervaring als RI-3 instructeur van de KNRB kwam hij graag met ons delen. De roeicoach-loopbaan van Hans is lang en indrukwekkend. Zijn verhalen over wk- en olympische ploegen en de grote vaart gaven aan dat we met niet zomaar iemand te maken hadden. 

Het moeilijkste punt van roeien is het keerpunt achter; het ‘rondje’ heel mooi uitvoeren is een hele kunst! De ‘doorgaande vloeiende beweging met subtiel uitgevoerde snelle accenten in de keerpunten de boot onder je door laten lopen’ en daarbij passief ‘aan te glijden’. Laat de boot het werk doen, zei Hans. De handen in een vloeiende beweging van je af brengen en dan volgen met de benen. [Vrij naar het verslag van Willem van Poelje van september 2012].

De eerste kennismaking met onze ploeg dateert van ongeveer 2013.  Hans bracht ‘zijn dames’ enkele jaren met veel geduld en plezier de fijne kneepjes van het roeien bij. Steeds opnieuw werden we uitgedaagd de dynamische roeibeweging te verbeteren; de praktische uitleg in de boot en na afloop tijdens de koffie. Evaluatie van filmpjes kwam regelmatig aan de orde. 

Hans bracht veel tijd door bij Isala, zat er vaak al vroeg met koffie en een krantje of een boek. Hij heeft veel bijgedragen aan het opknappen van onze vloot en verzuimde nooit om ook hierover instructie te geven. 

De laatste keer dat we Hans zagen was in 2021 toen hij samen met Danielle nog een bezoek bracht aan Isala. Niet meer zo fanatiek als vroeger, maar nog steeds met veel verhalen.

Dank Hans dat je ons gecoacht hebt.

Annegaaike, Ingeborg, Liesbee, Marian, Raymond, Elisa, Anja, Jacco, Marie José en al die andere roeiers die ook door Hans gecoacht zijn