Hoera, de vlag hangt uit!

Geplaatst op 03-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Hoera! Alles functioneert naar behoren. Ons botenhuis is weer toegankelijk en er kan geroeid worden. Misschien dat nu de wind ons parten speelt maar dat was al van alle tijden.

Kijk hier voor een beeldoverzicht vanaf het begin van het baggerproject.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat ging hier aan vooraf

Vrijdag 2 november
Het botenhuis ligt op de plek. De aansluitingen voor riool en gas zijn nog niet gerealiseerd. Het botenhuis is nog niet toegankelijk. Er kan daarom niet geroeid worden. Zodra er groen licht is laten we dit per direct weten. 

 

Dinsdag 31 oktober is het botenhuis teruggeplaatst. De komende dagen worden gebruikt om alles weer operationeel te krijgen.

Maandag 30 oktober Het botenhuis wordt morgen 31-10 teruggebracht naar de feitelijke ligplaats. Vanmiddag zijn versneld de vlotten losgekoppeld en andere voorbereidende werkzaamheden getroffen. Vanaf maandagmiddag 30 oktober tot en met donderdag aanstaande is het botenhuis gesloten.

Dinsdag 24 oktober

De bult zand wordt momenteel verwijderd. Deze klus is vermoedelijk binnen enkele dagen geklaard. 

Donderdag 19 oktober

Het sonarbootje heeft afrondende peilingen in de Marshaven uitgevoerd. De terugplaatsing van ons botenhuis zal zeker uitgesteld worden tot ná zondag 29 oktober. 
De bult zand naast ons vlot wordt verwijderd door een werkschip. Houdt rekening met werkzaamheden vanaf het water dicht bij het vlot. Verder graag extra aandacht bij het in- en uitvaren van de haven. Zie voor meer informatie de nieuwsflits d.d.19 oktober.
Kijk hier voor een beeldoverzicht.

Vrijdag 13 oktober

Het baggeren loopt nu echt op zijn einde en het botenhuis kan terug geplaatst worden. Helaas zijn de weersomstandigheden voor de komende dagen niet geschikt hiervoor. Naar verwachting hebben we een week uitstel. Maar: de beperkingen betreffende het roeien doordeweek zijn wél opgeheven. Er ligt tot en met maandag nog een baggerboot voor ons vlot. Hier kan omheen geroeid worden en per dinsdag 17 oktober hebben we weer vrij zicht op onze fraaie boom aan de IJssel. Tijdens de verplaatsing is het botenhuis wederom enkele dagen niet toegankelijk. We houden jullie op de hoogte! Kijk hier voor foto's.

Zaterdag 16 september

We kunnen weer roeien op de afgesproken tijden. 's Avonds vanaf 19.00 uur tot schemer en in het weekend de gehele dag. Een mooie fotoreportage van de verhuisklus hebben we opgenomen in het album

Gedurende 3 weken blijven we formeel een bouwplaats en gaat de toegang via tijdelijke vlotten. Wegens de diverse nuts afsluitingen is er in deze periode geen wifi, geen pc en blijven de douches koud. Onze coachboot Moeder Gans heeft een veilig heenkomen bij de WSV de Mars. 

Er wordt nu gebaggerd aan de zuidzijde en de wal zal aangepast worden. In het weiland naast het botenhuis worden de zinkstukken van wilgen gevlochten die later rond de loopbrug op het talud komen. Over deze zinkstukken komt een steenbestorting. Zie hieronder de diverse filmpjes.

1. Baggerschip richting ligplek botenhuis

2. Baggeren op de ligplek van ons botenhuis

3. Baggeren onder de loopbrug.

4. Baggeren bij botenhuis en werk aan het talud

Kijk hier voor het fotoalbum. Meest recente foto's eerst. Ook jouw foto's zijn welkom.

 

Donderdag 14 september

Het waren ideale omstandigheden vandaag voor de verplaatsing. Ons botenhuis ligt aan de Deventerzijde aan twee buispalen. Zodra het gebied vrij kwam ging direct de grijper de bodem weer in. We kregen onderstaande actiefilmpjes toegestuurd. Dank!

Baggerschip richting ligplek botenhuis & Baggeren op de ligplek van ons botenhuis.

 

Woensdag 13 september.

Wegens teveel wind wordt de geplande verplaatsing van het botenhuis in elk geval doorgeschoven naar donderdag 14 september. We houden je op de hoogte wanneer er consequenties zijn voor de heropening van het botenhuis aanstaand weekend.

Vrijdag 8 september.
De eerder gevonden grote betonnen plaat is eruit gehaald. De verplaatsing van ons botenhuis naar de tijdelijke ligging kan doorgang vinden. Tussen dinsdag 12 en donderdag 14 september is het botenhuis NIET toegankelijk.

Zie voor uitgebreide informatie de nieuwsflits van zondag 10 september.

Woensdag 6 september
De baggerwerkzaamheden zijn gestart op woensdag 30 augustus
Dat betekent dat er beperkt geroeid kan worden, nl. op zaterdag en zondag en op andere dagen vóór 7 uur en na 19.00 uur tot zonsondergang
Voor verdere toelichting: zie de Nieuwsflits in je mail van 28 augustus.